Κοσμος

Το σχέδιο δολοφονίας του «πυρηνικού» Κιμ Γιονγκ Ουν

Τι λέει βετεράνος των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
367334-759580.jpg

Σχέδιο δολοφονίας  του κ. Κιμ Γιονγκ Ουν (ή Κιμ Γ΄), του  κομουνιστή δικτάτορα της  Βόρειας Κορέας, επεξεργάζονται οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, στην προσπάθεια τους ν΄ αποτρέψουν πυρηνική επίθεση κατά του Γκουάμ ή των κυρίως ΗΠΑ, λέει βετεράνος των παραπάνω Δυνάμεων.

Λεπτομερέστερα, ο 43άχρονος κ. Μπράντον Γουέμπ,  που υπήρξε επί 13 χρόνια  μέλος των κομάντος Navy Seals και τώρα διευθύνει μια εταιρία ΜΜΕ για βετεράνους, είπε, ανάμεσα στ΄άλλα:

  • «Νομίζω ότι θα ήταν πολύ εύκολο για τις ΗΠΑ ή τη Βρετανία, αν το θελήσουν,  να εξολοθρεύσουν ακαριαία ολόκληρη την ηγεσία της Βόρειας Κορέας. Αστραπιαία με μια μονάδα ειδικών αποστολών. Οι δυνατότητες συλλογής πληροφοριών και εκτέλεσης ειδικών επιχειρήσεων που διαθέτουμε σήμερα είναι απίστευτες. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πόσο αποτελεσματικές είναι οι κομάντος  των ΗΠΑ και της Βρετανίας στη διεξαγωγή τέτοιων επιχειρήσεων»
  • «Το πιθανότερο είναι οι ΗΠΑ να σχεδιάσουν μια αποστολή στα πρότυπα εκείνης που εξουδετέρωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν» (το 2011 μια ομάδα κομάντος έφτασε με ελικόπτερα μέσα στη νύχτα στο οχυρωμένο κρησφύγετο του τζιχαντιστή των Δίδυμων Πύργων, στο Αμπομπάντ του Πακιστάν, παραβίασε τα πάντα, τον σκότωσε στο κρεβάτι του και διέφυγε, ενώ η ηγεσία των ΗΠΑ παρακολουθούσε τα πάντα με βίντεο σε πραγματικό χρόνο)
  •  «Οι ΗΠΑ θα επέλεγαν μάλλον τη Delta Force. Με ελικόπτερα του 160ου Αερομεταφερόμενου Συντάγματος Ειδικών Επιχειρήσεων (TF-160) που θα πετάξουν σε μεγάλο υψόμετρο, αλεξίπτωτα πλαγιάς (παραπέντε)  που θ΄ ανοίξουν στα 20.000 και πλέον πόδια, θα μπουν από τη Νότια Κορέα και θα πετάξουν απαρατήρητοι, καθώς τα ραντάρ δεν ανιχνεύουν τα παραπέντε»
  • «Υπάρχουν σενάρια όλων των ειδών, σχέδια Α, Β, Γ. Αποτελούν μέρος των αποστολών που αναλαμβάνουν οι Ειδικές Δυνάμεις. Κάνουν διαρκώς πρόβες στα σενάρια για να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες απειλές»
  • «Ωστόσο, δε νομίζω ότι θα γίνει. Νομίζω ότι η στρατηγική μας απέναντί τους θα διατηρηθεί όπως είναι μέχρι τώρα:  τους περιμένουμε με το δάχτυλο στη σκανδάλη».

(Στη φωτογραφία ο κ. Κιμ και το επιτελείο του παρακολουθούν on screen εκτόξευση πυραύλου, από αυτούς με τους οποίους απειλούν ότι θα ρίξουν πυρηνικά όπλα στο Γκουάμ).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ