Κοσμος

Αμερικανική έρευνα: Οι μελλοντικοί αστροναύτες θα ξεδιψούν με νερό από το Φεγγάρι (εικόνα)

Νέα δεδομένα από δορυφόρο ενισχύουν την εκτίμηση πως το υπέδαφος κρύβει σημαντικές ποσότητες

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
365249-755152.jpg

Περιοχές στη Σελήνη εμφανίζουν ασυνήθιστες ποσότητες νερού, παγιδευμένες στο υπέδαφος, οι οποίες και θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται για να ξεδιψούν οι αστροναύτες μελλοντικών διαστημικών αποστολών.

Όπως μετέδωσε το Sky News, οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με ακρίβεια πως «επέζησε» το πολύτιμο υγρό στον άγονο δορυφόρο, αν προϋπήρχε ή έφθασε μέσω κομήτη ή αστεροειδή που προσέκρουσε στην επιφάνειά του.

«Τα νέα στοιχεία αποτελούν μια ακόμη απόδειξη ότι το Φεγγάρι είναι πλούσιο σε νερό» αναφέρουν στην έκθεσή τους οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπράουν στις ΗΠΑ.

Με έντονο χρώμα οι περιοχές με αυξημένη περιεκτικότητα νερού στην επιφάνεια της Σελήνης

Ο επικεφαλής της έρευνας και αναλυτής των δεδομένων από τους δορυφόρους, Σούεϊ Λι, εμφανίζεται αισιόδοξος πως αυτές οι ποσότητες θα μπορούσαν να εξορυχτούν και να καλύψουν τις ανάγκες των αστροναυτών.

«Κάθε τι που μας βοηθά να μη χρειαστεί να φέρουμε μαζί μας μεγάλες ποσότητες νερού από τη Γη, αποτελεί μεγάλο βήμα» εξήγησε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μάθιου Μπόιλ, επικεφαλής πολιτικού ρεπορτάζ του Breitbart και ένας από τους δημοσιογράφους με άμεση πρόσβαση στον Τραμπ, μιλάει στην ATHENS VOICE
«Ο Τραμπ σκοπεύει να επισκεφτεί την Αθήνα» - Ο Μάθιου Μπόιλ μας βάζει στη σκέψη του Αμερικανού προέδρου

Ένας από τους δημοσιογράφους με τη στενότερη πρόσβαση στον Ντόναλντ Τραμπ μιλά στην ATHENS VOICE για τον Μητσοτάκη, το Ιράν, το ΝΑΤΟ, την Κίνα, την Ουκρανία και τα όρια της τραμπικής πολιτικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY