- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν καλεί Βρυξέλλες: Σταματήστε τα παιχνίδια και παραδώστε μου τους πραξικοπηματίες
Δεν αλλάζει τροπάριο ο Τούρκος πρόεδρος και ζητεί απονομή της δική του δικαιοσύνης
Έναν χρόνο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, η Τουρκία συνεχίζει να υπερασπίζεται τις δημοκρατικές αξίες, αναφέρει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Guardian. Στο κείμενό του ο πρόεδρος της χώρας καλεί την Ευρώπη να αποφασίσει αν θα στηρίξει στην πράξη τον τουρκικό λαό ή τους «τρομοκράτες», όπως τους χαρακτηρίζει.
«Δυστυχώς, οι σύμμαχοι της Τουρκίας, ιδιαίτερα οι φίλοι μας στη Δύση, δεν κατάφεραν να εκτιμήσουν τη σημασία του τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Αντί να εκφράσουν αλληλεγγύη στους συμπατριώτες μας, αρκετές δυτικές κυβερνήσεις και θεσμοί προτίμησαν να περιμένουν και να δουν πώς θα εξελιχθεί η κρίση. Η υποκρισία τους και τα διπλά στάνταρντ ενόχλησαν βαθιά τον τουρκικό λαό, που ρίσκαρε τα πάντα για να υπερασπιστεί την ελευθερία» τονίζει ο Ερντογάν.
Ακόμη, σημειώνει ότι «δημιουργούνται ερωτήματα για τη δέσμευση της Δύσης στη Δημοκρατία και την ασφάλεια στην Τουρκία από το γεγονός ότι προκάλεσαν αντιδράσεις οι τουρκικές προσπάθειες να εντοπιστούν και να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που ήταν αφοσιωμένοι στον Φετουλάχ Γκιουλέν».
Ως «επιπλέον προσβολή» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας το γεγονός ότι «δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη του FETO» εξασφάλισαν άσυλο σε χώρες «που αυτοαποκαλούνται φίλοι και σύμμαχοι».
«Δεν υπάρχει τρόπος να ''χρυσώσω το χάπι'' για αυτήν την προδοσία της τουρκικής φιλίας, που είναι ασύμβατη με τις διμερείς σχέσεις και τις θεμελιώδεις αξίες τους. Σήμερα, οι δυτικοί ηγέτες πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην αλληλεγγύη σε τρομοκράτες και το να ανακτήσουν την εύνοια του τουρκικού λαού» συμπληρώνει.
Ο Ερντογάν υπογραμμίζει, επίσης, ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η κριτική προς την Άγκυρα για το γεγονός ότι κηρύχθηκε η Τουρκία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τη στιγμή που αρκετά κράτη που αντιμετωπίζουν «σχετικά χαμηλές απειλές για την εθνική ασφάλεια», επέλεξαν να κάνουν το ίδιο. «Ολα αυτά τα χρόνια, το PKK έχει στερήσει σχεδόν 50.000 ζωές» καταλήγει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ζήτημα αγγίζει ευρύτερες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα
Η επίθεση σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή στη Ζαπορίζια
Σύμβολο των κινητοποιήσεων έχουν γίνει τα φλαμίνγκο που ζουν στον υγροβιότοπο
Xρεώνουν, όπως είναι λογικό, χιλιάδες δολάρια την ώρα
Νέο σοκ στη Γαλλία μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού της 11χρονης
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Η επιδημία εξαπλώνεται από το Κονγκό - Ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης
«Τερματίστε τους πολέμους, βοηθήστε τους μετανάστες», ήταν το μήνυμα του ποντίφικα
Η Κάγια Κάλας προτείνει κοινές αγορές όπλων και αποζημιώσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρεμβαίνει μετά την κατάρρευση της δίμηνης εκεχειρίας
Το θέμα είναι δυσάρεστο και βαρύ αλλά δεν μπορείς να το περάσεις στο ντούκου αν το αντιμετωπίζει δικός σου άνθρωπος
Τα καλοκαίρια ποτέ δεν ήταν δροσερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη κρύβεται
Η στρατιωτική φθορά και η οικονομική πίεση επαναφέρουν το ερώτημα για την έκβαση του πολέμου
Συναγερμός στην Ουτσουνομίγια - Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους
Μαχητικά του ΝΑΤΟ κατέρριψαν drone που μπήκε στον εναέριο χώρο της Λετονίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.