- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Νάπολη: Και τρίτο πτώμα στα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε
Αγνοούνται πέντε ακόμη άτομα
Εντοπίστηκε από τους διασώστες τρίτο πτώμα στο κτίριο που κατέρρευσε χθες Παρασκευή στην πόλη Τόρε Ανουντσιάτα κοντά στη Νάπολη και συνεχίζουν τις έρευνες για τους υπόλοιπους πέντε αγνοούμενους, όπως ανακοίνωσε η ιταλική πυροσβεστική.
Οι νεκροί είναι ένα ζευγάρι και ο 25χρονος γιος τους, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης. Ένα ζευγάρι μαζί με τα ηλικίας 8 και 11 ετών παιδιά του, καθώς και μια 60χρονη που ζούσε μόνη της εξακολουθούν να αγνοούνται.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσων μαζικής ενημέρωσης της χώρας, οι γείτονες δεν άκουσαν καμία έκρηξη, μονάχα τον δυνατό κρότο της κατάρρευσης, όταν δύο από τους τέσσερις ορόφους του κτιρίου έπεσαν γύρω στις 06.30 το πρωί τοπική ώρα.
Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι εμπορική αμαξοστοιχία διερχόταν από την περιοχή, με τις ραγές του σιδηροδρομικού δικτύου να εκτείνονται κατά μήκος του κτιρίου, λίγο πριν από την τραγωδία. Κάποιοι άλλοι μιλούν για εργασίες ανακαίνισης που βρίσκονταν σε εξέλιξη στους κάτω ορόφους. Κανένα ωστόσο σενάριο δεν θεωρείται προς το παρόν επικρατέστερο. Η εισαγγελία της Τόρε Ανουντσιάτα ξεκίνησε έρευνα.
Περίπου 30 πυροσβέστες, δεκάδες εθελοντές της πολιτικής προστασίας, καθώς επίσης και συγγενείς των αγνοουμένων, αναζητούν ίχνη ζωής στα χαλάσματα. Οι πυροσβέστες έκαναν γνωστό ότι τρεις συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια των ερευνών.
«Είναι σαφές ότι επρόκειτο για ένα κτίριο που βρισκόταν σε κακή κατάσταση» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος της πόλης, Έντζο Ασκιόνε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.