- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καμία δικαιοσύνη για την Έβελιν: Την βίαζαν ομαδικά επί 6 μήνες, γέννησε νεκρό παιδί και την στέλνουν στη φυλακή για 30 χρόνια
Η γυναίκα δικαστής του Ελ Σαλβαδόρ έκρινε ότι η 19χρονη όφειλε να έχει προγεννητική φροντίδα
Η Έβελιν Μπεατρίς Ερνάντες Κρουζ είναι μόλις 19 ετών και θύμα ομαδικού βιασμού. Η δικαιοσύνη του Ελ Σαλβαδόρ την καταδίκασε σε φυλάκιση 30 ετών με την κατηγορία του φόνου. Η κοπέλα σύμφωνα με τους δικαστές φέρει ευθύνη γιατί έφερε στον κόσμο ένα νεκρό παιδί. Γέννησε μέσα σε μια τουαλέτα τον Απρίλιο του 2016. Ένιωσε ξαφνικά έντονους και αβάσταχτους πόνους στο στομάχι. Κρίθηκε ένοχη επειδή δεν φρόντισε να έχει προγεννητική φροντίδα για να φέρει στον κόσμο ένα υγιές παιδί.
Η 19χρονη Έβελιν είναι ακόμη μία έγκυος - θύμα κακοδικίας σε μια μακρά λίστα παρόμοιων υποθέσεων σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής.
Η Έβελιν, μαθήτρια λυκείου στην αγροτική περιοχή του Σουσκατλάν του ανατολικού Ελ Σαλβαδόρ, είχε πέσει επανειλημμένα θύμα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης από ένα μέλος συμμορίας για τουλάχιστον έξι μήνες. Βρισκόταν στο τρίτο τρίμηνο των σπουδών όταν γέννησε το νεκρό παιδί. Η ίδια υποστηρίζει πως δεν κατάλαβε ότι ήταν έγκυος.
Συνελήφθη μόλις η αστυνομία βρήκε το νεκρό έμβρυο στην τουαλέτα. Την κράτησαν δεμένη με χειροπέδες στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ενώ οι γιατροί τη φρόντιζαν επειδή είχε σοβαρή αναιμία και λοίμωξη στο ουροποιητικό της σύστημα. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να δηλώσουν με βεβαιότητα αν το έμβρυο πέθανε μέσα στη μήτρα ή κατά τη διάρκεια της γέννας.
Η γυναίκα δικαστής δέχθηκε τους ισχυρισμούς του εισαγγελέα πως η Ερνάντες δεν αναζήτησε προγεννητική φροντίδα γιατί δεν ήθελε το παιδί και το πέταξε στην τουαλέτα για να το σκοτώσει. Μάλιστα, η δικαστής θεώρησε ότι η 19χρονη είχε και συνεργό και επέρριψε ευθύνες στη μητέρα της.
Σύμφωνα με την Μορένα Ερέρα, από την οργάνωση για την αποποινικοποίηση των εκτρώσεων, η ετυμηγορία είναι βασισμένη σε προκαταλήψεις. «Η καταδίκη της Έβελιν σε 30 χρόνια φυλακής δείχνει πως στο Ελ Σαλβαδόρ ασκείται η δικαιοσύνη, χωρίς αποδείξεις, χωρίς επαρκή στοιχεία», δήλωσε η Μορένα Ερέρα.
Οι εκτρώσεις για οποιαδήποτε δικαιολογία και αφορμή απαγορεύονται στο Ελ Σαλβαδόρ. Η έκτρωση είναι παράνομη εδώ και 20 χρόνια στη χώρα με τα τεράστια ποσοστά εγκληματικότητας και διαφθοράς.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων
Ο 31χρονος είχε ενταχθεί σε μια εξτρεμιστική ομάδα μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
Aνοικτή επιστολή στον νέο πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ
«Σκληρά οικονομικά μέτρα» που πλήττουν κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.