- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Αναστασιάδης: Ψυχραιμία και υπομονή στην Ελβετία για το Κυπριακό
Δύσκολη η διαπραγμάτευση, αλλά τη σώσαμε 3 φορές, είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς
Ψυχραιμία και υπομονή συνέστησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με δήλωσή του, μετά τις αποψινές εργασίες της Διάσκεψης για το Κυπριακό, εξερχόμενος από τον συνεδριακό χώρο για να μεταβεί στο δείπνο εργασίας με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.
Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις» τονίζοντας ότι «χρειάζεται ψυχραιμία και χρειάζεται υπομονή», ενώ επανέλαβε πως γνωρίζει τα όρια και τα περιθώρια μέσα στα οποία διαπραγματεύεται. «Συνεπώς» πρόσθεσε, «μέχρι στιγμής δεν θα μπορούσα να πω ότι υπάρχει αυτό που εσκεμμένα διαδίδεται».
Ερωτηθείς αν η άλλη πλευρά έχει δώσει προτάσεις ο Πρόεδρος είπε: «δεν θέλω να πω περισσότερα. Να αρκεστούμε μέχρι εδώ και εν συνεχεία όταν και εφόσον λήξουν (οι διαβουλεύσεις) είτε επιτυχώς είτε ατυχώς τότε θα ενημερωθείτε».
«Είμαστε σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς. «Η ελληνική πλευρά έχει υπερασπιστεί το Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο, έχει υπερασπιστεί το δικαίωμα της Κύπρου να είναι ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Είμαστε ακόμα στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που θα συνεχιστεί και τώρα το βράδυ, στη συνάντηση των επικεφαλής των αντιπροσωπειών και με δείπνο με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Νομίζουμε ότι έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε σε αυτήν την διαπραγμάτευση. Ξέρετε ότι τη σώσαμε τρεις φορές από το να καταρρεύσει. Αλλά αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να στηρίζεται στα δίκαια των ανθρώπων, των κρατών, των λαών και στο Διεθνές Δίκαιο», κατέληξε.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.