- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκεί που το όνομα της χώρας μας είχε διασυρθεί όσο δεν πάει άλλο μέσα από απανωτά άρθρα στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, Έλληνες καλλιτέχνες αναλαμβάνουν τη διάσωση του κύρους μας - και τέσσερα μεγάλα γεγονότα, ελληνικού ενδιαφέροντος, έχουν σχεδιαστεί για το διάστημα των επόμενων δύο εβδομάδων.
Την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη εγκαινιάστηκε η έκθεση Meeting Point στην Spektre Art Gallery με συμμετοχές έργων από τις Αντωνία Παπατζανάκη και Σοφία Πετρίδη. Την ερχόμενη εβδομάδα στην Chelsea gallery Black & White εγκαινιάζεται η έκθεση Refused Reused του Αθηναίου καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Σταματίου, ο οποίος σχολιάζει με έμφαση θέματα όπως οι αφμφιταλαντευόμενες οικονομίες, οι αγορές που καταρρέουν, το περιβάλλον που καταστρέφεται.
Μία εβδομάδα μετά η Laura Dodson (η ανταποκρίτρια στη Νέα Υόρκη για το περιοδικό Φωτογράφος) εγκαινιάζει την έκθεση Between States, μία συλλογή πρόσφατων φωτογραφιών, στην über-trendy Kouros Gallery που βρίσκεται στο Upper East Side του Manhattan.
Και τέλος σε λιγότερες από δύο εβδομάδες η συλλογή "Dakis Joannou", του μεγάλου Έλληνα συλλέκτη, με 1.500 έργα από 400 καλλιτέχνες ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη. Τη συλλογή θα φιλοξενήσει το New Museum σε μία έκθεση που επιμελείται ο Jeff Koons.
Επιτέλους και κάποια ευχάριστα νέα, λοιπόν...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.