- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σουλτς: Τραμπ, Πούτιν και Ερντογάν συμπεριφέρονται σαν απολυταρχικοί ηγέτες
«Είναι τώρα σημαντικό να ανανεώσουμε την Ευρώπη και να την κάνουμε ισχυρότερη»
Με την δημοκρατία να αποδυναμώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Ρωσία και στην Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει πιο ισχυρή, δήλωσε σε συνέντευξή του ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς.
Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος για την καγκελαρία της Γερμανίας στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπεριφέρονται σαν «απολυταρχικοί ηγέτες».
«Είναι τώρα σημαντικό να ανανεώσουμε την Ευρώπη και να την κάνουμε ισχυρότερη. Όχι μόνο με λόγια, αλλά και με συγκεκριμένες πολιτικές» τόνισε ο ηγέτης του SPD στην εφημερίδα Passauer Neue Presse.
Στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, ο Σουλτς ευελπιστεί να εκθρονίσει την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, αλλά σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις το κόμμα του υπολείπεται 14 ποσοστιαίων μονάδων από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστές της Μέρκελ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να φιλοξενήσει στις 7 και 8 Ιουλίου στο Αμβούργο τους ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι (G20), των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Ένα από τα κρίσιμα θέματα στην ατζέντα των συζητήσεων θα είναι η δέσμευση του προέδρου Τραμπ για επαναδιαπραγμάτευση εμπορικών συμφωνιών προς όφελος των ΗΠΑ.
Η αντίθεση στις πολιτικές προστατευτισμού του Τραμπ είναι ένα σημείο στο οποίο Σουλτς και Μέρκελ συμφωνούν.
Τον περασμένο μήνα ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι καταστρέφει τις δυτικές αξίες και υπονομεύει τη διεθνή συνεργασία.
«Υπάρχουν κάποιοι στην G20 που συμπεριφέρονται σαν απολυταρχικοί ηγέτες: Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν καθώς και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ», τόνισε ο Σουλτς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
«Όνειρο η παράδοση άνευ όρων» λέει ο Μασούντ Πεζεσκιάν
Οι επιχειρήσεις και το ενδεχόμενο ναρκοθέτησης του Ορμούζ
Πτήση επαναπατρισμού που ήταν προγραμματισμένη θα καθυστερήσει
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Οι συγκρούσεις στο Ιράν, το κόστος ζωής και η αντίδραση από τους καταναλωτές
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.