Κοσμος

Τι λέει ο Δήμαρχος του Λονδίνου για το ολοκαύτωμα στο Γκρένφελ Τάουερ

«δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ανθρώπων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358879-743633.jpg
EPA/ANDY RAIN

Ότι υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτηματικά για το ολοκαύτωμα στον πύργο του Λονδίνου υπογράμμισε ο δήμαρχος του Λονδίνου  Σαντίκ Χαν, σημειώνοντας πλέον ότι τίθεται ζήτημα με την ασφάλεια των πολυώροφων κτιρίων κατοικιών.

«Σε όλο το Λονδίνο υπάρχουν πάρα πολλές αντίστοιχα μεγάλες πολυκατοικίες, και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ανθρώπων, είτε εξαιτίας λανθασμένων συμβουλών, είτε λόγω κακής συντήρησης των κτιρίων» είπε σε συνέντευξή του στο BBC.

Επιπλέον όπως μεταδίδεται ότι  κάποιοι από τους ενοίκους του Γκρένφελντ Τάουερ, διαμαρτυρήθηκαν, μετά την ασφαλή απομάκρυνσή τους από το κτίριο, ότι τους συνέστησαν να παραμείνουν στα διαμερίσματά τους μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι ίσως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι εγκλωβισμένοι.

Επιπλέον, σημαντικά ερωτήματα εγείρει και η αποκάλυψη ότι μια ομάδα κατοίκων είχε κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο κτίριο, ωστόσο οι εκκλήσεις για αύξηση των μέτρων πυρασφάλειας αγνοήθηκαν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ