Αυστρία: 300 ιμάμηδες καταδικάζουν με κοινή διακήρυξή τους την τρομοκρατία
«Δεν έχουμε καμία σχέση με τρομοκράτες που καταχρώνται τη θρησκεία μας»
Μήνυμα εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας στέλνει η Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα Αυστρίας, μέσα από μια «Διακήρυξη εναντίον της τρομοκρατίας και του Εξτρεμισμού», την οποία πρόκειται να υπογράψουν επίσημα, από κοινού, σε ένα είδος Συνόδου Κορυφής την 14η Ιουνίου στο Ισλαμικό Κέντρο της Βιέννης, και οι 300 ιμάμηδες της επίσημης αυτής εκπροσώπησης των Μουσουλμάνων στην Αυστρία.
Όπως τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κουρίρ», ο πρόεδρος της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας, Ιμπραήμ Ολγκούν, η Κοινότητα καταδίκαζε πάντοτε όλες τις τρομοκρατικές επιθέσεις, στο Παρίσι, τη Νίκαια, την Κωνσταντινούπολη, το Μάντσεστερ και πρόσφατα στο Λονδίνο, τόσο στον ιστότοπό της, όσο και στα τεμένη και σε δημόσιες ανακοινώσεις της.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν γινόταν ευρύτερα γνωστό στην κοινή γνώμη, και για τον λόγο αυτό οι 300 ιμάμηδες της Κοινότητας σε όλη την αυστριακή επικράτεια πρόκειται να υπογράψουν επίσημα την 14η Ιουνίου, στο μεγαλύτερο τέμενος της χώρας, στο Ισλαμικό Κέντρο Βιέννης μία Διακήρυξη εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.
«Δεν έχουμε καμία σχέση με τρομοκράτες που καταχρώνται τη θρησκεία μας για τις σκοπιμότητες τους, δεν ανήκουμε ο ένας στον άλλο», επισήμανε σε δηλώσεις του στην «Κουρίρ» ο αρμόδιος της Κοινότητας για την Διακήρυξη, ο ιμάμης Ραμαζάν Ντεμίρ, προσθέτοντας πως επειδή οι άνθρωποι δεν κάνουν διάκριση μεταξύ των Μουσουλμάνων και των τρομοκρατών, η Κοινότητα δραστηριοποιείται για να κάνει σαφείς τις θέσεις της.
Η Διακήρυξη, η οποία πρόκειται να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη της αυστριακής Βουλής, στα ΜΜΕ και στις άλλες θρησκευτικές κοινότητες στην Αυστρία, δεν θα είναι και η τελευταία δράση της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας, καθώς, όπως επισημαίνεται σχετικά, πρόκειται μέσα στο καλοκαίρι να ακολουθήσει η διοργάνωση μίας ανθρώπινης αλυσίδας η οποία θα εκτείνεται από το Ισλαμικό Κέντρο στο βόρειο τμήμα της νέας Βιέννης και μέσω της κεντρικής γέφυρας του ποταμού Δούναβη θα φθάνει μέχρι τον πλησιέστερο καθολικό ναό στην άλλη όχθη.
Σε ένδειξη λύπης και αλληλεγγύης προς τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο και με την ευκαιρία των νυκτερινών προσευχών στο πλαίσιο του ραμαζανιού, στο τέμενος του 22ου τομέα της αυστριακής πρωτεύουσας ανάβονται κάθε βράδυ δεκάδες κεριά, ενώ έχουν αναρτηθεί αφίσες με συνθήματα όπως «Όχι στην τρομοκρατία» ή «Όχι στο όνομα μου».
Στην αποψινή τελετή ιφτάρ –της παραδοσιακής διακοπής της νηστείας στη διάρκεια του ραμαζανιού– που διοργανώνεται από την Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα, πρόκειται να εκφωνήσουν ομιλίες, μεταξύ άλλων, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν και ο γενικός γραμματέας της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων, Πέτερ Σίπκα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.