Κοσμος

Θρήνος για τη σφαγή των παιδιών στο Μάντσεστερ (εικόνες)

Τα παγκόσμια μνημεία φωτίζονται καθώς οι πόλεις πενθούν για την επίθεση του Μάντσεστερ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355769-737235.jpg
EPA/ANDY RAIN

Χιλιάδες άνθρωποι, κρατώντας σημαίες και πανό με τη φράση «Αγάπη για όλους και μίσος για κανέναν» κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης του Μάντσεστερ για να τιμήσουν τα θύματα του μακελάρη του με την ευχή και την ελπίδα να είναι η τελευταία φορά. 

Ραγίζουν καρδιές οι εικόνες από την αγρυπνία ανθρώπων όλων των φυλών και θρησκειών, που άφησαν λουλούδια και άναψαν κεριά στη μνήμη των αθώων θυμάτων, φωνάζοντας αρκετές φορές διαδοχικά «Μάντσεστερ».

Οι πολιτικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Jeremy Corbyn του Εργατικού Κόμματος και του Tim Farron του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, συλληπήθηκαν τον δήμαρχο του Μάντσεστερ και απευθύνθηκαν στο πλήθος, ενώ ο Μητροπολίτης του Μάντσεστερ απευθύνθηκε στον κόσμο λέγοντας ότι ο δολοφόνος εκπροσωπούσε ένα μικρό κομμάτι των μουσουλμάνων.

«Οι περισσότεροι είμαστε Μάντσεστερ» είπε και συνέχισε μιλώντας για την ενότητα που ενισχύεται μέσα από την ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα. Για όλους τους ανθρώπους που έχουν ενσωματωθεί και είναι ένα στέρεο κομμάτι της χώρας.

Αρκετές πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις προέρχονται από τους Μουσουλμάνους, οι οποίοι αφήνουν συγκινητικά μηνύματα στον τόπο του μακελειού και συγκεντρώνουν χρήματα για τις οικογένειες των θυμάτων.

Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας.

Στο Λονδίνο, δύο άνθρωποι κρατούσαν μια σημαία της Αγγλίας γονατίζοντας στο έδαφος με σεβασμό, καθώς μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων κρατούσε ενός λεπτού σιγή προς τιμή των θυμάτων.

Στο Λίβερπουλ, οι άνθρωποι έβαζαν κεριά στο έδαφος με τη μορφή ενός σημείου για ειρήνη, με λουλούδια και μηνύματα χαραγμένα με κιμωλία στο πεζοδρόμιο.

Οι ηγέτες όλου του κόσμου εξέφρασαν επίσης τη θλίψη και την αλληλεγγύη τους για την τραγωδία στο Μάντσεστερ, απευθύνοντας στη Βρετανία τα δικά τους μηνύματα. 

Τα παγκόσμια μνημεία φωτίζονται καθώς οι πόλεις θρηνούν την επίθεση του Μάντσεστερ

Οι πόλεις σε όλο τον κόσμο φώτισαν τα μνημεία τους με τα χρώματα της βρετανικής σημαίας σε ένδειξη πένθους για τα 22 αθώα θύματα του Μάντσεστερ.

Βερολίνο

Παρίσι

Ελβετία

EPA/SALVATORE DI NOLFI

Τελ Αβίβ

Μπέλφαστ

Ντουμπάι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ