- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
H αντίδραση του Τραμπ για το μακελειό στο Μάντσεστερ
«Άθλιοι losers δολοφόνησαν νέους, ωραίους και αθώους ανθρώπους»
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε σήμερα τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της επίθεσης καμικάζι στο Μάντσεστερ που προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων και δήλωσε πως πίσω από την επίθεση βρίσκονται «άθλιοι losers».
Μιλώντας έπειτα από συνομιλίες με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμουντ Αμπάς στη Βηθλεέμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ο Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως αλληλέγγυες» με τον βρετανικό λαό.
«Απευθύνω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου σ' αυτούς που τόσο τρομερά επλήγησαν σ' αυτή την τρομοκρατική επίθεση και στους πολλούς που σκοτώθηκαν και στις οικογένειές τους, τόσο πολλές οικογένειες των θυμάτων», δήλωσε ο Τραμπ. «Τόσοι πολλοί νέοι, ωραίοι αθώοι άνθρωποι που ζούσαν και χαίρονταν τη ζωή τους δολοφονήθηκαν από άθλιους losers».
«Η κοινωνία μας δεν μπορεί να δείξει ανοχή στη συνέχιση της αιματοχυσίας. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ούτε για μια στιγμή ακόμα τη σφαγή αθώων ανθρώπων», δήλωσε ο Τραμπ.
«Οι τρομοκράτες και οι εξτρεμιστές και αυτοί που τους δίνουν βοήθεια και άνεση πρέπει να εκδιωχθούν για πάντα από την κοινωνία. Αυτή η απαίσια ιδεολογία πρέπει να εξαλειφθεί και εννοώ να εξαλειφθεί εντελώς».
Ο Τραμπ επισκέπτεται την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη στο πλαίσιο του δεύτερου τμήματος του πρώτου ταξιδιού που πραγματοποιεί στο εξωτερικό από τον Ιανουάριο που ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντα. Ο Αμπάς και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασαν επίσης την επίθεση στο Μάντσεστερ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.