O Τραμπ παραδέχεται ότι έδωσε απόρρητες πληροφορίες στη Ρωσία
Επιβεβαιώνοντας το σχετικό δημοσίευμα της Washington Post
Με δύο tweets του ο πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε δημοσίως ότι έδωσε μυστικά του κράτους των ΗΠΑ στη Ρωσία, επιμένοντας ότι ως πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει αυτό, για θέματα που αφορούν στην τρομοκρατία και την ασφάλεια πτήσεων.

Επιπλέον ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικαλείται ανθρωπιστικούς λόγους για τους οποίους μοιράστηκε αυτές τις πληροφορίες συν ότι θέλει η Ρωσία να εντείνει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση
Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα της Washington Post, στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, κοινοποίησε στον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέϊ Λαβρόφ, πληροφορίες που θεωρούνται άκρως απόρρητες και αφορούν στο Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με την Washington Post, αρκετά ανώτερα στελέχη, αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στο Οβάλ Γραφείο αυτό στις 11 Μαϊου, κοινοποίησε μυστικές πληροφορίες τόσο ευαίσθητες τις οποίες δεν γνωρίζουν ούτε οι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον, θέτοντας σε κίνδυνο πληροφοριοδότες των αμερικανών.
Κατά τη συνάντησή του με τον Λαβρόφ και τον Κίσλιακ, ο Τραμπ δεν ακολούθησε το επίσημο κείμενο και άρχισε να περιγράφει λεπτομέρειες για μια απειλή από το ΙΚ που αφορούσε τη χρήση των φορητών υπολογιστών (laptop) σε αεροπλάνα, είπαν οι αξιωματούχοι στην εφημερίδα.
Μετά την αποκάλυψη των πληροφοριών, οι αξιωματούχοι κάλεσαν άμεσα την Υπηρεσία Κεντρικών Πληροφοριών (CIA) και την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), αμφότερες από τις οποίες έχουν συμφωνίες με μια σειρά συνεργαζόμενων υπηρεσιών πληροφοριών, και τις ενημέρωσαν για όσα συνέβησαν.
Σύμφωνα με ττο Reuters, μέρος τουλάχιστον των πληροφοριών που οδήγησαν στην επέκταση απαγόρευσης των λάπτοπ προήλθαν από μια επιδρομή Αμερικανών κομάντο σε μια βάση της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, όπου σκοτώθηκε ένας Αμερικανός, μέλος των ειδικών δυνάμεων.
Σύμφωνα πάντως με την Washington Post, ο πρόεδρος έχει τη δικαιοδοσία να αποχαρακτηρίσει μυστικά της κυβέρνησης, πράγμα το οποίο σημαίνει πως οι αποκαλύψεις του Τραμπ δεν αποτελούν νομική παράβαση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Η υπόθεση της Βενεζουέλας, οι ενέργειες των ΗΠΑ και η σημασία όλων αυτών για τη χώρα μας
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ μιλά για αποικιακή κληρονομιά, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Ιράν και αιχμές προς Ευρώπη και ΗΠΑ
Η αυτοαποκαλούμενη «βρομερή αριστερά», η anti-woke και αντι-ελίτ
Η Κομισιόν καταγγέλλει παραβίαση του εμπορικού deal και εξετάζει αντίμετρα ύψους 93 δισ. ευρώ
Προσφυγικοί καταυλισμοί, σκληρές μαρτυρίες και ο άμεσος κίνδυνος του υποσιτισμού
Το κορίτσι περιφερόταν μόνο του ανάμεσα στα συντρίμμια
Με αναρτήσεις AI ο Τραμπ εμφανίζει τη Γροιλανδία και τον Καναδά ως αμερικανικά εδάφη
Οικογένειες δίνουν δείγμα DNA για να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποί τους συγκαταλέγονται στους νεκρούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.