- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Βέλγιο: Μαχαίρωσαν πολιτικό ενώ έβγαζε λόγο για την Πρωτομαγιά (video)
Mεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο
Μία επίθεση με μαχαίρι από έναν 50χρονο κατά του Ραούλ Χεντεμπόου, ενός εκ των ηγετών του διαρκώς ανερχόμενου στις δημοσκοπήσεις Βελγικού Κόμματος της Εργασίας (PTB), σημάδεψε τον εορτασμό της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς στο Βέλγιο.
Ειδικότερα, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, την ώρα που ο Χεντεμπόου εκφωνούσε ομιλία στη Λιέγη και όπως έγινε γνωστό είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στη γάμπα.
Ο ίδιος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο, υποσχέθηκε όμως στους συντρόφους του ότι θα επιστρέψει σύντομα στον χώρο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.
Ο δράστης συνελήφθη αμέσως από την αστυνομία και ανακρίνεται, ενώ το συμβάν καταδικάζεται από την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ ο δράστης πριν επιτεθεί φώναξε «το PTB είναι ηλίθιο» ενώ ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και είχε επάνω του και ένα δακρυγόνο.
Σημειώνεται πως το PTB είναι ένα κόμμα με αναφορές στον μαρξισμό- λενινισμό και με μαοϊκές ρίζες, που τα τελευταία χρόνια διαρκώς ανέρχεται στο γαλλόφωνο τμήμα του Βελγίου, τη Βαλωνία. Οι πλέον πρόσφατες δημοσκοπήσεις το εμφανίζουν με περίπου 20%, δεύτερη πολιτική δύναμη μεταξύ των γαλλόφωνων Βέλγων (που αντιστοιχούν στο 42% του πληθυσμού της χώρας), δηλαδή λίγο πίσω από το Φιλελεύθερο Κόμμα του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ, αλλά και λίγο μπροστά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του τέως πρωθυπουργού Έλιοτ Ντι Ρούπο, το οποίο επί δεκαετίες κυριαρχεί στη Βαλωνία, αλλά και το οποίο κλυδωνίζεται λόγω οικονομικών σκανδάλων στα οποία έχουν εμπλακεί στελέχη του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.