Κοσμος

Νέα πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα - η αντίδραση του Τραμπ

Τι μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
352016-730290.jpg

Νέα αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή, τη δεύτερη σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων, πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, υπό τη σκιά των διεθνών προσπαθειών για επίλυση της κρίσης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ένοπλων δυνάμεων της Νοτίου Κορέας, το βλήμα εξερράγη λίγη ώρα μετά την εκτόξευσή του, όπως μεταδίδει το ημιεπίσημο νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap. 

Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από το απομονωμένο κράτος από τον Μάρτιο.

Ο τύπος του βλήματος που εκτοξεύτηκε δεν είναι ακόμα γνωστός, όμως αξιωματούχοι των ΗΠΑ που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters εκτίμησαν πως πρόκειται για πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς γνωστό ως KN-17.

Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα περιφρόνησε τις επιθυμίες της Κίνας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι προχωρώντας σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου, η Βόρεια Κορέα επέδειξε «περιφρόνηση» για τις επιθυμίες της Κίνας.

«Η Βόρεια Κορέα περιφρόνησε τις επιθυμίες της Κίνας και του πολύ σεβαστού προέδρου της όταν εκτόξευσε, αν και ανεπιτυχώς, έναν πύραυλο σήμερα. Άσχημο!» έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, λίγες ώρες μετά τη δοκιμή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ