- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πάπας Φραγκίσκος: Κάλεσμα για άνευ όρων σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και θρησκευτική ελευθερία
Τι δήλωσε κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στην Αίγυπτο
«Ας πούμε για μια ακόμη φορά ένα ακλόνητο και ξεκάθαρο «Όχι!» σε κάθε μορφή βίας, εκδίκησης και μίσους που εκδηλώνεται στο όνομα της θρησκείας ή στο όνομα του Θεού», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία που πραγματοποίησε στο διαθρησκειακό συνέδριο για την Ειρήνη που διοργανώνει το Ελ Άζχαρ, το κέντρο της σουνιτικής ισλαμικής διανόησης.
Κατά την πρώτη μέρα της διήμερης επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας κάλεσε από το Κάιρο τους μουσουλμάνους θρησκευτικούς ηγέτες να συνασπιστούν στην αποκήρυξη του θρησκευτικού εξτρεμισμού σε μια περίοδο που ισλαμιστές μαχητές εξαπολύουν επιθέσεις ενάντια σε χριστιανικές κοινότητες σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
«Ας δηλώσουμε όλοι μαζί το ασύμβατο της βίας και της πίστης, της πίστης και του μίσους», τόνισε ο ποντίφικας, υπογραμμίζοντας ότι ο «δημαγωγικός λαϊκισμός» δεν βοηθά «στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας».
«Για να αποτρέψουμε τις συγκρούσεις και να οικοδομήσουμε την ειρήνη, είναι απαραίτητο να εργαστούμε για να μειώσουμε την φτώχεια και την εκμετάλλευση, όπου πηγάζει περισσότερο ο εξτρεμισμός και να κλείσουμε τη ροή χρημάτων και όπλων ώστε να αποτραπούν πολεμικές συγκρούσεις», τόνισε κατά την ομιλία του.
Από την μια πλευρά «κάποιοι απομακρύνονται από την πραγματικότητα των λαών» και από την άλλη «από αντίδραση δημαγωγοί λαϊκιστές δεν βοηθούν στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας», είπε χαρακτηριστικά ο πάπας Φραγκίσκος.
«Καμία υποκίνηση της βίας δεν διασφαλίζει την ειρήνη» συμπλήρωσε.
Με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι να βρίσκεται στο ακροατήριο, ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε για έναν «άνευ όρων» σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, μιλώντας για «θρησκευτική ελευθερία και έκφραση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.