- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταγγελίες για βασανισμούς γκέι στην Τσετσενία
Εξοργιστική απάντηση: Δεν υπάρχουν γκέι στη χώρα μας
Όλο και περισσότερες γίνονται οι καταγγελίες για βασανισμούς ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία. Μετά τις πληροφορίες από ακτιβιστικές οργανώσεις και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ήταν η σειρά του βρετανικού Guardian να αναφερθεί στο θέμα, παρουσιάζοντας μαρτυρίες θυμάτων που ξέφυγαν και μιλούν για ηλεκτροσόκ και άγριους ξυλοδαρμούς.
Σύμφωνα με κάποιες από αυτές τις πληροφορίες, εκατοντάδες άντρες κρατούνται σε άτυπα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχουν καταγγελίες για βασανιστήρια από τους φύλακες του «στρατοπέδου», για να αποσπάσουν από τα θύματά τους ονόματα και πληροφορίες άλλων μελών της LGBT κοινότητας.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τη δίωξη των ομοφυλοφίλων διέταξε ο ίδιος ο Τσετσένος πρόεδρος, Ραζμάν Καντίροφ, ο οποίος υποστηρίζεται πολιτικά από το Κρεμλίνο.
Εξοργιστική ήταν η επίσημη απάντηση από την Τσετσενία, από τον εκπρόσωπο του Καντίροφ, Άλβι Καρίμοφ, ότι οι σχετικές αναφορές είναι λανθασμένες, γιατί στην Τσετσενία δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι. Πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να συλλάβεις και να καταπιέσεις ανθρώπους που δεν υπάρχουν στην Δημοκρατία. Οποιοσδήποτε Τσετσένος μάθαινε πως κάποιος συγγενής του είναι ομοφυλόφιλος, θα τον είχε στείλει από μόνος του κάπου από όπου δεν θα υπήρχε γυρισμός».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.