- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Καταγγελίες για βασανισμούς γκέι στην Τσετσενία
Εξοργιστική απάντηση: Δεν υπάρχουν γκέι στη χώρα μας
Όλο και περισσότερες γίνονται οι καταγγελίες για βασανισμούς ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία. Μετά τις πληροφορίες από ακτιβιστικές οργανώσεις και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ήταν η σειρά του βρετανικού Guardian να αναφερθεί στο θέμα, παρουσιάζοντας μαρτυρίες θυμάτων που ξέφυγαν και μιλούν για ηλεκτροσόκ και άγριους ξυλοδαρμούς.
Σύμφωνα με κάποιες από αυτές τις πληροφορίες, εκατοντάδες άντρες κρατούνται σε άτυπα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχουν καταγγελίες για βασανιστήρια από τους φύλακες του «στρατοπέδου», για να αποσπάσουν από τα θύματά τους ονόματα και πληροφορίες άλλων μελών της LGBT κοινότητας.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τη δίωξη των ομοφυλοφίλων διέταξε ο ίδιος ο Τσετσένος πρόεδρος, Ραζμάν Καντίροφ, ο οποίος υποστηρίζεται πολιτικά από το Κρεμλίνο.
Εξοργιστική ήταν η επίσημη απάντηση από την Τσετσενία, από τον εκπρόσωπο του Καντίροφ, Άλβι Καρίμοφ, ότι οι σχετικές αναφορές είναι λανθασμένες, γιατί στην Τσετσενία δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι. Πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να συλλάβεις και να καταπιέσεις ανθρώπους που δεν υπάρχουν στην Δημοκρατία. Οποιοσδήποτε Τσετσένος μάθαινε πως κάποιος συγγενής του είναι ομοφυλόφιλος, θα τον είχε στείλει από μόνος του κάπου από όπου δεν θα υπήρχε γυρισμός».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.