- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γερμανία: Σύλληψη 3 υπόπτων που βοηθούσαν ισλαμιστή να προετοιμάσει βομβιστική επίθεση
Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, δύο άντρες και μία γυναίκα ήθελαν να αιματοκυλήσουν τη Γερμανία
Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρεις ανθρώπους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι βοηθούσαν έναν φερόμενο ως ισλαμιστή μαχητή να προετοιμάσει βομβιστική επίθεση εναντίον αστυνομικών ή στρατιωτών, ανέφερε το περιοδικό Focus στην ιστοσελίδα του.
Σύμφωνα με το περιοδικό, ο επικεφαλής της δημόσιας εισαγγελίας στην πόλη Τσέλε (βόρεια Γερμανία) δήλωσε σήμερα πως εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για δύο άνδρες και μία γυναίκα που θεωρούνται ύποπτοι ότι βοηθούσαν να προετοιμαστεί μια σοβαρή βίαιη ενέργεια εναντίον του κράτους.
Το γραφείο της εισαγγελίας, με το οποίο επικοινώνησε το Reuters, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχολιασμό.
Οι γερμανικές Αρχές έχουν τεθεί σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής από το Δεκέμβριο, όταν ισλαμιστική επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου προκάλεσε τον θάνατο 12 ανθρώπων.
Το λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ υπέστη επίθεση με εκρηκτικά την Τρίτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο αμυντικός Μαρκ Μπάρτρα. Τρεις πανομοιότυπες επιστολές στα γερμανικά βρέθηκαν κοντά στο σημείο οδηγώντας στην υπόθεση ότι υπήρχε πιθανόν ισλαμιστικό κίνητρο.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει κάποια υπόνοια στο ρεπορτάζ του Focus ότι οι τρεις ύποπτοι που συνελήφθησαν συνδέονταν είτε με την επίθεση στο Βερολίνο είτε με εκείνη στο Ντόρτμουντ.
To Focus ανέφερε πως οι τρεις ύποπτοι –από το Αφγανιστάν (27 ετών), από την Τουρκία (27 ετών) και από τη Γερμανία (25 ετών)– συνελήφθησαν χθες το βράδυ σε τρεις διαφορετικές γερμανικές πόλεις και προφυλακίστηκαν.
Το περιοδικό ανέφερε πως φέρεται να υποστήριξαν ένα Γερμανό, μέλος ενός υπερσυντηρητικού παρακλαδιού του Ισλάμ, τον οποίο η αστυνομία συνέλαβε τον Φεβρουάριο. Ο άνδρας αυτός είχε παραδεχθεί πως σχεδίαζε να δελεάσει αστυνομικούς ή στρατιώτες ώστε να τους παγιδεύσει και να τους σκοτώσει με αυτοσχέδια βόμβα.
Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.