Κοσμος

Ο Τραμπ έδιωξε τον επικεφαλής σύμβουλο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας

Ξαφνική απομάκρυνση του Στιβ Μπάνον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348470-723301.jpg
Getty/ Ideal Images

Με απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνθηκε από τη θέση του επικεφαλής στρατηγικού αναλυτή του Εθνικου Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Στιβ Μπάνον.

Επίσημες πληροφορίες του Λευκού Οίκου αναφέρουν ότι ο Μπάνον αρχικά είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση αμέσως μετά την ορκωμοσία του προέδρου Τραμπ, προκειμένου να εξασφαλίσει την εφαρμογή του οράματος του προέδρου, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών να συρρικνωθεί και να βελτιώσει τις εργασίες στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Στιβ Μπάνον

Στιβ Μπάνον

Πηγές του Λευκού Οίκου αναφέρουν ότι η απομάκρυνση του κ. Μπάνον από τη συγκεκριμένη θέση δε σημαίνει υποβιβασμό των εργασιών του, καθώς ο ίδιος παραμένει στην ομάδα αναλυτών του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο μάλιστα, ο κ. Μπάνον είχε προσληφθεί στη συγκεκριμένη θέση προκειμένου να προσέχει τον Σύμβουλο Ενικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν, ο οποίος όμως απολύθηκε τον Φεβρουαρίο.

Στον απόηχο της απόλυσης του επικεφαλής στρατηγικού αναλυτή κ. Στιβ Μπάνον, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε «φρικτή» και «αποκρουστική» την επίθεση με δηλητηριώδες αέριο στην Συρία .

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους ανέφερε ότι πρόκειται για  «μια φοβερή προσβολή κατά της ανθρωπότητας» ενώ απάντησε λακωνικά: «Θα δείτε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ