- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι θα γίνει με το Νόμπελ Λογοτεχνίας και τα χρήματα του Μπομπ Ντίλαν
Η Σουηδική Ακαδημία προειδοποιεί τον τραγουδοποιό
Η σουηδική Ακαδημία προειδοποίησε τον Μπομπ Ντίλαν ότι ο χρόνος πιέζει και έχει περιθώριο μέχρι τις 10 Ιουνίου προκειμένου να εκφωνήσει την «ομιλία αποδοχής» του Νόμπελ Λογοτεχνίας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα λάβει ποτέ τα χρήματα που συνοδεύουν το βραβείο.
Υπενθυμίζεται πως ο αμερικανός τραγουδοποιός δεν παρέστη στην τελετή απονομής των Νόμπελ, στις 10 Δεκεμβρίου και έστειλε μόνο μια «ευχαριστήρια ομιλία». Η Ακαδημία της Σουηδίας, που απονέμει τα βραβεία, αναμένει από τον Ντίλαν την παραδοσιακή «ομιλία αποδοχής», ένα υποχρεωτικό βήμα προκειμένου να λάβει τα 8 εκατομμύρια κορώνες (περίπου 840.000 ευρώ), το χρηματικό έπαθλο που συνοδεύει το βραβείο.
Η ομιλία αυτή, που αποκαλείται και «διάλεξη Νόμπελ» μπορεί να πάρει οποιαδήποτε μορφή, για παράδειγμα να είναι ένα βίντεο ή ακόμη κι ένα τραγούδι.
Η Σάρα Ντάνιους, γραμματέας της Ακαδημίας στο blog της, ανέφερε σχετικά: «Δεν είχαμε καμία τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπομπ Ντίλαν τους τελευταίους μήνες. Ο Ντίλαν γνωρίζει πάντως ότι η διάλεξη θα πρέπει να δοθεί το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουνίου προκειμένου να λάβει τα χρήματα. Το τι θα αποφασίσει, είναι δικό του θέμα».
Ο συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής έχει προγραμματίσει τρεις συναυλίες στη Σουηδία: δύο στη Στοκχόλμη, στις 1 και 2 Απριλίου και μία στο Λουντ στις 9 του ίδιου μήνα. Σύμφωνα με τη Ντάνιους, οι εμφανίσεις αυτές είχαν προγραμματιστεί πριν ανακοινωθεί η βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα μας δεν επηρεάζεται από τις ανακλήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η HiPP Ελλάδας
Τι αναφέρει η καταμέτρηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης
«Αν χρειαστεί μπορούμε να μοιραστούμε τα καύσιμα που έχουμε», δήλωσε ο Νταν Γιόργκενσεν
ΗΠΑ και Ιράν κλιμακώνουν τη ρητορική τους
Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου είχαν αρνητικό αποτέλεσμα
Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του Κιέβου - Η Ρωσία εκτοξεύει απειλές
Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου
Προειδοποιεί για την επικίνδυνη ρητορική Τραμπ και την καταστροφική μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως
Έξι τραυματίες, ζημιές σε δρόμους και σπίτια - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στο νέο σύστημα ασφάλειας
Οι αναρτήσεις στα social media και η νοσηλεία του 31χρονου
Η ιστορία του Ταχίρις Ντος Σάντος
Το κέρατο του ταύρου προκάλεσε εσωτερική πληγή 10 εκατοστών
Πώς τα ψάρια έγιναν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης
Η ιστορία της Μάιλι δεν είναι η μοναδική
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.