- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τζάστιν Τριντό: «Ζήτω η Ελλάς» σε άπταιστα ελληνικά και πρώτος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου (video, εικόνες)
Μέγας τελετάρχης φέτος ο πρωθυπουργός του Καναδά
«Ζήτω η Ελλάς», «Ζήτω ο Καναδάς» και «Χρόνια πολλά» βροντοφώναξε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τριντό, ανοίγοντας ως μέγας Τελετάρχης την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Μόντρεαλ.

Χιλιάδες ομογενείς δήλωσαν και φέτος «παρών» στην οδό Jean Talon για να τιμήσουν και να χειροκροτήσουν τους μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπρόσωποι φορέων που παρέλασαν κάτω από έναν λαμπρό ήλιο παρά το τσουχτερό κρύο και τους -7 βαθμούς.
«Μεγάλη μέρα για τους Έλληνες. Χρόνια πολλά, ζήτω η Ελλάς» είπε ο πρωθυπουργός του Καναδά στους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ που στάθηκαν δίπλα του πριν την έναρξη της παρέλασης. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε στο Μόντρεαλ ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Η παρέλαση άνοιξε με τα λάβαρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της 25ης Μαρτίου, οι σημαίες Ελλάδος, Καναδά, Κύπρου, Μόντρεαλ και Κεμπέκ, το λάβαρο της Αγίας Λαύρας και του Συλλόγου των Καλαβρύτων, των Μεσσηνίων, των Αρκάδων και των Μανιατών.

«Είναι τιμή μας που ο Καναδός πρωθυπουργός απεδέχθη φέτος να είναι Τελετάρχης στην παρέλασή μας. Κάθε χρόνο, εδώ και πολύ καιρό, δίνει το παρών στις εκδηλώσεις μας, αλλά ειδικά φέτος η παρουσία του σηματοδοτεί ένα καθαρό μήνυμα στήριξης του Ελληνισμού», έλεγαν στο greekpost.ca στελέχη της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.
Greek independence day parade showering Grand Marshall @JustinTrudeau with love here on Jean Talon. #cjad pic.twitter.com/qd6gdL3WqZ
— Dan Spector (@danspector) March 26, 2017
Νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, ο κ. Τριντό παρακολούθησε τη δοξολογία στον κατάμεστο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ.κ. Σωτήριος. Τον κ. Τριντό συνόδευαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νίκος Παγώνης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων και οργανώσεων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η έκθεση καταγράφει επίσης ότι το Πεκίνο υπερτερεί αριθμητικά σχεδόν σε όλα τα είδη πυραύλων μικρού, μεσαίου και ενδιάμεσου βεληνεκούς
Aναπόσπαστο κομμάτι της αιγυπτιακής κουζίνας από τον 19ο αιώνα.
Ποιο είναι το επίθετο που χρησιμοποιούν
Μόνο μία κάμερα λειτουργούσε στο σημείο - Αποκαλύπτονται σοβαρές ελλείψεις
Η δόνηση έρχεται λίγα 24ωρα μετά από τα 7,6 Ρίχτερ που συγκλόνισαν τη χώρα
Ο ίδιος έχει υποστηρίζει ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα
Ο Τόμας Μαρκλ υπέστη ακρωτηριασμό στο αριστερό του πόδι
Τι συμβαίνει με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τη σύζυγό του, Ούσα;
Το βραβείο παρέλαβε η κόρη της
Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του του CEO της UnitedHealthcare Μπράιαν Τόμσον
Η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια που την πρώτη θέση δεν καταλαμβάνει Ευρωπαίος ηγέτης
Η σημασία της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
Δυο φορές ισόβια και 50 χρόνια στον 26χρονο δολοφόνο
Η πρόταση για εκείνα που θα μπορούσαν να ζητούνται από όσους επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα
«Η αναγνώριση αυτή τιμά την ταυτότητά μας» δηλώνει η Τζόρτζια Μελόνι
Η συγκλονιστική περιγραφή της Σάρον για τις τελευταίες στιγμές του θρυλικού Όζι Όσμπορν
Ποιοι ήταν και γιατί δεν παρέστησαν στην εκδήλωση
Το νέο δόγμα Τραμπ στοχεύει στη δομική αποσύνθεση της ευρωπαϊκής Δύσης και την αναβίωση του πολεμικού εφιάλτη
Ένας από τους πιο διάσημους τραγουδιστές όπερας στις ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.