Απειλείται με εξάλειψη το ΙΚ και με θάνατο ο ηγέτης του
Σύνοδος του 68αμελούς Διεθνούς Συνασπισμού
Να εξαλείψει «την παγκόσμια απειλή» του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ / ISIS) αλλά και τον επικεφαλής του, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, δεσμεύτηκαν οι εκπρόσωποι του 68αμελούς διεθνούς συνασπισμού κατά του ΙΚ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, σε σύνοδό τους χτες Τετάρτη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Γυάσινγκτον.
Στη διάρκεια της συνόδου, ο καινούργιος Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον υποσχέθηκε «το θάνατο» του αλ Μπαγκντάντι σύντομα, με τον ίδιο τρόπο που είχε εκτελεστεί ο ιδρυτής της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν τον Μάιο του 2011. «Είναι θέμα χρόνου», είπε.
Αναμένεται ότι τους επόμενους μήνες και κάτω από τα πλήγματα του Συνασπισμού θα πέσουν τόσο η Ράκα (άτυπη πρωτεύουσα του ΙΚ), όσο και η Μοσούλη (που ήδη έχει μισοαπελευθερωθεί).
(Σ.Σ. Τότε θα φανούν και οι έντονες διαφωνίες μεταξύ των τωρινών συμμάχων. Ενδεικτικά: Πώς θα διοικηθούν τα απελευθεωμένα εδάφη; Θα διατηρηθεί η συριακή και η ιρακινή κρατική ενότητα; Θα δημιουργηθεί κουρδική οντότητα; Πώς θα διευθετηθούν οι διαφορές Συρίας - Τουρκίας και ΗΠΑ - Τουρκίας, καθώς και οι διαφωνίες ΗΠΑ - Ρωσίας; Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία δε μετέχει στο Συνασπισμό και δρα μονομερώς υπέρ του Σύρου προέδρου).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.