- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μετά την τραγική δολοφονία του συζύγου της, η Τζάκι Κένεντι ανέπτυξε στενές σχέσεις με τον βρετανό πρεσβευτή στις ΗΠΑ και 5ο Λόρδο του Χάρλεχ Ντέιβιντ 'Ορμσμπαϊ - Γκορ, αλλά δεν δέχτηκε να τον παντρευτεί.
Μια σειρά από επιστολές, που ανακαλύφθηκαν τυχαία μόλις τον Ιανουάριο από τον εγγονό του παραλήπτη, τοποθετημένες μέσα σε δύο δερμάτινες βαλίτσες στο οικογενειακό αρχοντικό στο Γκλιν Σίγουαρτς της Ουαλίας, δείχνουν πώς η σχέση αυτή αναπτύχθηκε και τερματίστηκε ξαφνικά, καθώς η Τζάκι επέμενε στην επιλογή της να παντρευτεί τον Αριστοτέλη Ωνάση.
Οι 18 επιστολές, γραμμένες όλες από την Τζάκι, φυλαγμένες εδώ και 50 χρόνια μέσα στο αρχοντικό, εκτέθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου στη νεοϋορκέζικη γκαλερί του οίκου Bonhams, ο οποίος θα οργανώσει δημοπρασία στις 29 Μαρτίου στο Λονδίνο για την πώλησή τους.
Σε αυτές, η πιο διάσημη χήρα στην Ιστορία, εξηγεί την απόφασή της να παντρευτεί τον πάμπλουτο Έλληνα.
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είναι «ένας μοναχικός άνθρωπος και θέλει να με προστατεύσει από τη δική μου μοναξιά. Έχει φρόνηση και καλοσύνη. Είμαι η μόνη που μπορώ να αποφασίσω αν μπορεί να το κάνει αυτό και το αποφάσισα» γράφει η Τζάκι στο γράμμα που στέλνει στις 13 Νοεμβρίου 1968 στον Γκορ.
Μερικούς μήνες νωρίτερα, η Τζάκι είχε απορρίψει την πρόταση γάμου του βρετανού διπλωμάτη, πρώην πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον και παιδικού φίλου του προέδρου Κένεντι, επιλέγοντας τον κατά 23 χρόνια μεγαλύτερό της εφοπλιστή, όπως αποκαλύπτουν για πρώτη φορά οι επιστολές.
Σαν μια ηχώ στην ταινία «Jackie» του Πάμπλο Λαρέν, οι επιστολές αποκαλύπτουν τα «βαθιά συναισθήματα που διακατέχουν ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα της εποχής της».
Στην αλληλογραφία αυτή η Τζάκι αναφέρει ότι χρειάστηκε να ξεκόψει τελείως με το παρελθόν, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο για τον Ντέιβιντ Όρμσμπαϊ Γκορ. Αν και η ίδια προσπαθεί να δείχνει παρηγορητική, από τις δηλώσεις της διακρίνεται μια ωμότητα.
Έτσι γράφει στο θαυμαστή της, που τελικά απορρίπτει, ότι τον βλέπει «σαν έναν λατρεμένο αδελφό», κάτι που πιθανόν ελάχιστα παρηγόρησε τον ενδιαφερόμενο.
Εκτός από τις συγκεκριμένες επιστολές, στις βαλίτσες φυλασσόταν και προσωπική αλληλογραφία από τον πρόεδρο Κένεντι και τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας Χάρολντ Μακμίλαν, Σερ Άλεκ Ντάγκλας-Χομ και Χάρολντ Ουίλσον. Ο 5ος Λόρδος του Χάρλεχ πέθανε το 1985 σε ηλικία 66 ετών.
Πηγή: ΑΠΕ, BBC, Courrier International, New York Times, Bonhams
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.