Κοσμος

Νέο χτύπημα ISIS: Τουλάχιστον 72 νεκροί σε επίθεση στο Πακιστάν (video)

Σε κατάμεστο από πιστούς τέμενος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340842-708964.jpg
EPA/ARSHAD ARBAB

Σε τέμενος της θρησκευτικής μειονότητας των Σούφι στο νότιο Πακιστάν, τουλάχιστον 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 150 τραυματίστηκαν από σημερινή επίθεση βομβιστή καμικάζι.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή, ο βομβιστής εισέβαλε στο τέμενος στην πόλη Σεουάν στην επαρχία Σιντ, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Καράτσι και πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε. Σημειώνεται πως την ώρα εκείνη ο ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Amaq - όργανο προπαγάνδας της οργάνωσης - το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ την ίδια ώρα το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας κάνει λόγο για τουλάχιστον 72 νεκρούς από την βομβιστική επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως αυτή την εβδομάδα πληθώρα βομβιστικών επιθέσεων έπληξε αρκετές πόλεις της χώρας. Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε την επίθεση, σημειώνοντας σχετικά: «Οι τελευταίες μέρες ήταν δύσκολες και η καρδιά μου βρίσκεται στα θύματα των επιθέσεων. Δεν μπορούμε όμως να επιτρέψουμε σε αυτές τις επιθέσεις να μας διχάσουν, είτε να μας φοβίσουν».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ