Κοσμος

Ιταλία: Το διαζύγιο θα βγαίνει σε βάρος εκείνου που απάτησε πρώτος

Απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340599-708422.jpg

Το διαζύγιο πρέπει πάντα να βγαίνει σε βάρος του του μέλους του ζευγαριού που απατά πρώτο, αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, δίνοντας τέλος στη μαραθώνια δικαστική διαμάχη δύο πρώην συντρόφων για τα δικαστικά έξοδα και την καταβολή διατροφής.

Όλα ξεκίνησαν όταν η σύζυγος ανακάλυψε την απιστία του συζύγου της, προσφεύγοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα στη Δικαιοσύνη, με αίτημα το διαζύγιο.

Στο μεταξύ, όμως, πριν ζητήσει διαζύγιο και ενώ το ζευγάρι ήταν σε διάσταση -με τον σύζυγο να έχει φύγει από το σπίτι-, έκανε και η ίδια σχέση με έναν άλλο άνδρα, κίνηση που ερμηνεύτηκε από τον πρώην σύντροφό της ως απιστία.

Μετά από τρεις δίκες, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε τώρα ότι υπεύθυνος για τη διάλυση του γάμου ήταν τελικά ο σύζυγος, ο οποίος πρώτος τάραξε τον βίο, την εμπιστοσύνη και την όλη ηρεμία του ζευγαριού, προκαλώντας παράλληλα την αντίδραση της γυναίκας.

Ο άπιστος σύζυγος καλείται πλέον να επωμιστεί όλα τα δικαστικά έξοδα χωρίς να μπορεί να προβάλει καμία οικονομική απαίτηση, έστω κι αν η πρώην γυναίκα του διέθετε μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια από εκείνον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ