Κοσμος

Ο «εγκέφαλος» της 11ης Σεπτεμβρίου κατηγορεί τις ΗΠΑ με επιστολή στον Ομπάμα

Χαρακτηρίζει τον τέως Αμερικανό πρόεδρο «κεφάλι του φιδιού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339918-707075.jpg

Σε επιστολή του προς τον τέως πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο κατά δήλωσή του «εγκέφαλος» των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως οι επιθέσεις αυτές που στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους, ήταν αποτέλεσμα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μοχάμεντ έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα αντίγραφο της 18σέλιδης επιστολής και τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το 2014 ο Σέιχ Μοχάμεντ άρχισε να γράφει τη τελευταία απευθυνόμενος, όπως τονίζει ο ίδιος, στο «κεφάλι του φιδιού Μπαράκ Ομπάμα, ηγέτη του έθνους της καταπίεσης και της τυραννίας».

Αξίζει να τονισθεί πως σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης η επιστολή αυτή - που φέρει ημερομηνία 8 Ιανουαρίου 2015 - δεν έφθασε στο Λευκό Οίκο παρά μόνο τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, καθότι ένας στρατοδίκης στη φυλακή του Γκουαντάναμο, όπου κρατείται ο Σέιχ Μοχάμεντ, διέταξε την παράδοσή της.

Ο KSM, όπως είναι τα αρχικά του στα αγγλικά, υποστηρίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του: «Δεν είμαστε εμείς που κηρύξαμε τον πόλεμο εναντίον σας τον Σεπτέμβριο 2001, εσείς και οι δικτάτορές σας βρισκόσασταν στη γη μας».

Ο ίδιος υποστηρίζει πως ο Θεός ήταν στο πλευρό των αεροπειρατών της Αλ-Κάιντα κατά τις επιθέσεις αυτές που έπληξαν τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον στη διάρκεια της προεδρίας του Τζορτζ Μπους. «Ο Αλλάχ μας βοήθησε να πραγματοποιήσουμε (τις επιθέσεις) την 11η Σεπτεμβρίου, να καταστρέψουμε την καπιταλιστική οικονομία, να σας πιάσουμε εξαπίνης και να εκθέσουμε την υποκρισία των ισχυρισμών σας περί δημοκρατίας και ελευθερίας» γράφει ο Μοχάμεντ.

Απαριθμώντας «βάναυσες και άγριες σφαγές» στις οποίες έχουν προβεί οι ΗΠΑ, από το Βιετνάμ μέχρι τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ο Σέιχ Μοχάμεντ αναφέρεται εκτενώς στην τύχη των Παλαιστινίων και στην υποστήριξη που προσφέρουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ και στους «Εβραίους κατακτητές».

«Aν το δικαστήριό σας με καταδικάσει σε θάνατο, θα είμαι ακόμη περισσότερο ευτυχής να πάω να συναντήσω τον Αλλάχ και τους προφήτες και να δω τους καλύτερούς μου φίλους, τους οποίος άδικα σκοτώσατε σε όλον τον κόσμο, και να δώ τον σεΐχη Οσάμα Μπιν Λάντεν» προσθέτει.

Ο 52χρονος άνδρας, ο οποίος κρατείται εδώ και 15 χρόνια και απειλείται με τη θανατική ποινή, υποστηρίζει πως δεν φοβάται τον θάνατο. «Μιλάω με χαρά για τον θάνατο» γράφει σχετικά ο Σέιχ Μοχάμεντ, ο οποίος τον Μάρτιο του 2003 είχε υποβληθεί 183 φορές στο βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ