Κοσμος

Στην κορυφή της ξενοφοβικής λίστας οι Έλληνες

Το 55% των ευρωπαίων δεν θέλει  μουσουλμάνους μετανάστες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει  η εφημερίδα Independent

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339811-706840.gif

Η δημοσκόπηση  διενεργήθηκε, σε δείγμα 10.000 πολιτών και σε 10 ευρωπαικές χώρες, από το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων, γνωστό και ως “Chatham House”. Πρόκειται για έναν οργανισμό  με έδρα το Λονδίνο, ο οποίος ασχολείται με μεγάλες διεθνείς κρίσεις και θέματα επικαιρότητας.

 

Οι ερωτηθέντες έπρεπε να σχολιάσουν την ακόλουθη πρόταση: «Η συνέχεια της μετανάστευσης από μουσουλμανικές κατά πλειοψηφία χώρες θα πρέπει να σταματήσει».

Το  55%  των ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι η περαιτέρω μετανάστευση από κυρίως μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να σταματήσει, το 25% ούτε συμφώνησε ούτε διαφώνησε και το 20% διαφώνησε». Σε καμία χώρα «το ποσοστό διαφωνίας με τη φράση δεν υπερέβη το 32%».

Οι χώρες που ήταν περισσότερο αντίθετες με την περαιτέρω μετανάστευση ήταν η Αυστρία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Ελλάδα, «παρά το γεγονός ότι στις χώρες αυτές καταγράφονται πολύ διαφορετικά μεγέθη μουσουλμανικών πληθυσμών». Οσο για τους έλληνες,  από την εν λόγω δημοσκόπηση, φαίνεται να βρίσκονται στην κορυφή της ξενοφοβικής λίστας με ποσοσστό 58%.

.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση προηγήθηκε χρονικά  του «δόγματος» Τραμπ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ