- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επίσημα υπό κράτηση ο «τρομοκράτης» του Λούβρου
«Δεν είναι ισλαμιστής», λέει ο πατέρας του δράστη της επίθεση στο μουσείο του Παρισιού
O δράστης της επίθεσης με ματσέτες έξω από το μουσείο του Λούβρου, τον οποίο πυροβόλησε και τραυμάτισε Γάλλος στρατιώτης, είναι σε θέση να υποβληθεί σε ανάκριση, καθώς η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε και τέθηκε επίσημα υπό κράτηση, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού.
«Η ζωή του δεν διατρέχει πλέον κανέναν κίνδυνο», επισήμανε αξιωματούχος από το γραφείο του εισαγγελέα, σχετικά με τον 29χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος έχει αναγνωριστεί από τις αρχές ως ο Αμπντούλαχ Ρέντα Αλ Χαμάμι.
Υπενθυμίζεται ότι ένας στρατιώτης τραυματίστηκε στο περιστατικό κοντά στην είσοδο του μουσείου, το οποίο άνοιξε εκ νέου το Σάββατο τις πύλες του για το κοινό.
Στο μεταξύ, ο πατέρας του συλληφθέντος Αιγύπτιου διαβεβαιώνει ότι ο γιος του δεν ανήκει σε καμία ακραία ισλαμική οργάνωση. Ο 29χρονος Αιγύπτιος είχε φτάσει στο Παρίσι πριν από μία εβδομάδα με τουριστική βίζα την οποία είχε βγάλει στο Ντουμπάι.
Ο πατέρας του Αιγύπτιου δράστη δήλωσε πως 29χρονος έχει καθαρό ποινικό μητρώο, δεν σχετίζεται με εξτρεμιστικές οργανώσεις και ότι είναι «ένας φυσιολογικός νέος». Ο Ρέντα αλ Χαμάμι δήλωσε σοκαρισμένος με τη φερόμενη ανάμιξη του γιου του στην επίθεση στο Λούβρο, την οποία πληροφορήθηκε μέσω Facebook. «Είναι ζωντανός; Είναι νεκρός; Ήταν πραγματικά ο δράστης;», δήλωσε ο πατέρας στο Reuters. «Είναι ανοησία να λένε ότι είναι τρομοκράτης. Πρόκειται για συγκάλυψη. Προσπαθούν να δικαιολογήσουν και να καλύψουν την άσκηση βίας του στρατιώτη τους σε βάρος ενός νέου 29 ετών», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «αμφιβολία» πως ο Χαμάμι σκόπευε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική ενέργεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Nεκροί οι δυο κυβερνήτες
Το ζήτημα αγγίζει ευρύτερες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα
Η επίθεση σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή στη Ζαπορίζια
Σύμβολο των κινητοποιήσεων έχουν γίνει τα φλαμίνγκο που ζουν στον υγροβιότοπο
Xρεώνουν, όπως είναι λογικό, χιλιάδες δολάρια την ώρα
Νέο σοκ στη Γαλλία μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού της 11χρονης
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Η επιδημία εξαπλώνεται από το Κονγκό - Ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης
«Τερματίστε τους πολέμους, βοηθήστε τους μετανάστες», ήταν το μήνυμα του ποντίφικα
Η Κάγια Κάλας προτείνει κοινές αγορές όπλων και αποζημιώσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρεμβαίνει μετά την κατάρρευση της δίμηνης εκεχειρίας
Το θέμα είναι δυσάρεστο και βαρύ αλλά δεν μπορείς να το περάσεις στο ντούκου αν το αντιμετωπίζει δικός σου άνθρωπος
Τα καλοκαίρια ποτέ δεν ήταν δροσερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη κρύβεται
Η στρατιωτική φθορά και η οικονομική πίεση επαναφέρουν το ερώτημα για την έκβαση του πολέμου
Συναγερμός στην Ουτσουνομίγια - Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.