- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Η χώρα μας έχει ανάγκη ισχυρά σύνορα και ακραίες εξακριβώσεις τώρα
Αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ στη δικαστική απόφαση για το περιβόητο διάταγμα και επίθεση στα ΜΜΕ
Αποφασισμένος να υπερασπιστεί τις αποφάσεις του που έχουν προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε στο σάλο που έχει προκαλέσει το διάταγμα για την «προστασία του έθνους έναντι της εισόδου ξένων τρομοκρατών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».
Το διάταγμα προβλέπει την πλήρη αναστολή για τέσσερις μήνες του προγράμματος υποδοχής προσφύγων, καθώς και το πάγωμα για τουλάχιστον τρεις μήνες της εισδοχής στις ΗΠΑ οποιουδήποτε πολίτη επτά μουσουλμανικών χωρών: του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.
«Η χώρα μας έχει ανάγκη ισχυρά σύνορα και ακραίες εξακριβώσεις ΤΩΡΑ» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη και, στην πραγματικότητα, σε όλο τον κόσμο-ένα τρομερό χάος!» συμπλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Our country needs strong borders and extreme vetting, NOW. Look what is happening all over Europe and, indeed, the world - a horrible mess!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 29 Ιανουαρίου 2017
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε παράλληλα σε αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνοντας λόγο για «ψευδείς πληροφορίες» το πρωί της Κυριακής. Με σχόλιο «fake news» και παραπομπή σε δημοσίευμα των New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε ευθέως το γνωστό όμιλο ενημέρωσης και πρότεινε κάποιος να εξαγοράσει την εφημερίδα για να την «επαναφέρει στην τάξη ή για να τη θάψει αξιοπρεπώς».
The failing @nytimes has been wrong about me from the very beginning. Said I would lose the primaries, then the general election. FAKE NEWS!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 28 Ιανουαρίου 2017
Somebody with aptitude and conviction should buy the FAKE NEWS and failing @nytimes and either run it correctly or let it fold with dignity!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 29 Ιανουαρίου 2017
«Οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή έχουν εκτελεστεί σε μεγάλο αριθμό. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό τον τρόμο να συνεχιστεί» σημείωσε σε νεότερη ανάρτησή του στο Twitter.
Christians in the Middle-East have been executed in large numbers. We cannot allow this horror to continue!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 29 Ιανουαρίου 2017
«…οι γερουσιαστές θα έπρεπε να εστιάζουν τις ενέργειές τους στο Ισλαμικό Κράτος, την παράνομη μετανάστευση και την ασφάλεια των συνόρων αντί να κοιτούν πάντα πώς θα ξεκινήσουν τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο» έγραψε απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές Τζον ΜακΚέιν και Λίντσι Γκράχαμ.
...Senators should focus their energies on ISIS, illegal immigration and border security instead of always looking to start World War III.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 29 Ιανουαρίου 2017
Υπενθυμίζεται πως δικαστήριο του Μπρούκλιν, με απόφαση της δικαστού Αν Ντόνελι, έκρινε παράνομο το διάταγμα.
«Ενισχύοντας την εντολή του κ. Τραμπ με το να στέλνουμε ταξιδιώτες πίσω στο σπίτι τους, θα τους προκαλούσε ανεπανόρθωτη βλάβη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
15η ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή
ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή
Πρώτη συνομιλία των δύο χωρών μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα
Εάν πληγούν ενεργειακές υποδομές της
Το ζευγάρι απαντά σε αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Τομ Μπάουερ που ισχυρίζονται ότι η Μέγκαν «έκανε πλύση εγκεφάλου» στον Χάρι
Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα - H ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς φιλοσόφους όλων των εποχών
Ποιος φέρεται να είναι ο διάσημος καλλιτέχνης;
Η αποστολή του HMS Dragon στην Κύπρο άργησε, καθώς η στρατηγική αξιοπιστία της βρετανικής κυβέρνησης φθίνει επικίνδυνα
Ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στο Νέο Δελχί επιβεβαίωσε την άρση του αποκλεισμού εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης
Κλιμάκωση της έντασης στο Ιράκ με νεκρά ηγετικά στελέχη των Ταξιαρχιών της Χεζμπολά
Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί με πλήρη καταστροφή των ενεργειακών υποδομών - Απαντά με αντίποινα η Τεχεράνη
Συναγερμός στις ολλανδικές αρχές μετά το νέο χτύπημα - Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη
Δημήτρης Κούρκουλας, Πλάμεν Τόντσεφ, Κώστας Υφαντής, Ινώ Αφεντούλη, Γιάννης Κουτσομύτης και Έλενα Λαζάρου αναλύουν τις εξελίξεις
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.