Κοσμος

Ο Ζούκερμπεργκ παίρνει θέση και απαντά με ανάρτηση για το διάταγμα Τραμπ

«Οι ΗΠΑ είναι ένα έθνος μεταναστών και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό» 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338609-704201.jpg
EPA/PETER DaSILVA

Ο ιδρυτής και CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ παίρνει θέση σε όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ και με ανάρτησή του στέλνει το δικό του μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα μέτρα ελέγχου που περιλαμβάνονται στο διάταγμα που υπέγραψε, με το οποίο αναστέλλεται το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων και απαγορεύεται η είσοδος σε μετανάστες επτά μουσουλμανικών χωρών.

«Oι προπαππούδες μου ήρθαν από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Πολωνία. Οι γονείς της Πρισίλα ήταν πρόσφυγες από την Κίνα και το Βιετνάμ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα έθνος μεταναστών, και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για  αυτό» τονίζει.

«Όπως πολλοί από εσάς, είμαι και εγώ ανήσυχος για τον αντίκτυπο των πρόσφατων εκτελεστικών διαταγμάτων που υπέγραψε ο Πρόεδρος Τραμπ» σημειώνει.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να κρατάμε τη χώρα ασφαλή, αλλά θα πρέπει να το κάνουμε εστιάζοντας σε ανθρώπους που θέτουν πραγματικά μια απειλή. Διευρύνοντας το στόχο των αρχών επιβολής του νόμου πέρα από τους ανθρώπους που είναι πραγματική απειλή θα κάνει όλους τους Αμερικανούς λιγότερο ασφαλείς ενώ εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς χαρτιά που δεν αποτελούν απειλή θα ζουν με το φόβο της απέλασης» υπογραμμίζει.

«Θα πρέπει επίσης να κρατήσουμε τις πόρτες μας ανοιχτές για τους πρόσφυγες και όσους χρειάζονται βοήθεια. Αν είχαμε στραφεί μακριά από τους πρόσφυγες πριν από μερικές δεκαετίες, η οικογένεια της Πρισίλα δεν θα ήταν εδώ σήμερα» αναφέρει.

«Με αυτά κατά νου, ήμουν ευτυχής να ακούσω τον Πρόεδρο Τραμπ να λέει ότι πρόκειται να σκεφτεί κάτι για ονειροπόλους - μετανάστες οι οποίοι ήρθαν στη χώρα αυτή σε νεαρή ηλικία με τους γονείς τους.  Αυτή τη στιγμή, 750.000 "ονειροπόλοι" επωφελούνται από το πρόγραμμα DACA το οποίο τους επιτρέπει να ζουν και να εργάζονται νόμιμα στις ΗΠΑ.   Ελπίζω ότι ο Πρόεδρος και η ομάδα του θα κρατήσουν αυτές τις προστασίες στη θέση τους και τις επόμενες εβδομάδες θα εργαστώ με την ομάδα μας στο FWD.us για να βρούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε» δηλώνει.

«Είμαι επίσης ευτυχής που ο Πρόεδρος πιστεύει η χώρα μας θα πρέπει να συνεχίσει να επωφελείται από ανθρώπους “μεγάλου ταλέντου που έρχονται στις ΗΠΑ”» προσθέτει.

«Τα ζητήματα αυτά είναι προσωπικά για μένα, ακόμη και πέρα από την οικογένειά μου.   Πριν από μερικά χρόνια, δίδασκα σε ένα τοπικό γυμνάσιο, όπου μερικοί από του καλύτερους μαθητές μου ήταν χωρίς χαρτιά. Αυτοί είναι το μέλλον μας. Είμαστε ένα έθνος μεταναστών, και όλοι επωφελούνται όταν οι καλύτεροι και ευφυέστεροι όλου του κόσμου μπορούν να ζουν, να εργάζονται και συνεισφέρουν εδώ. Ελπίζω ότι θα βρούμε το κουράγιο και τη συμπόνια για να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά και να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους» καταλήγει.    

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ