- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Unicef: Περίπου 400.000 προσφυγόπουλα από τη Συρία δεν πηγαίνουν ακόμα σχολείο
Kρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο μιας «χαμένης γενιάς»
Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Unicef επισημαίνει πως περίπου 300.000 προσφυγόπουλα - ποσοστό μεγαλύτερο του 40% των προσφυγόπουλων από τη Συρία - που βρίσκονται στην Τουρκία, δεν πηγαίνουν σχολείο και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο μιας «χαμένης γενιάς».
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της Unicef, Τζάστιν Φόρσαϊθ: «Αν δεν διατεθούν περισσότεροι πόροι, υπάρχει πάντα ο πραγματικός κίνδυνος για μια χαμένη γενιά παιδιών Σύριων, που θα στερηθούν τις δυνατότητες τις οποίες έχουν ανάγκη ώστε μια μέρα να ανοικοδομήσουν τη χώρα τους»
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον οργανισμό, από τους 2,7 εκατομμύρια Σύριους που έχουν καταφύγει επίσημα στην Τουρκία, περίπου το 1,2 εκατομμύριο είναι παιδιά. Πάντως, ο οργανισμός του ΟΗΕ σημειώνει ότι, από τις αρχές Ιουνίου, έχει αυξηθεί σε ποσοστό άνω του 50% το ποσοστό των παιδιών από τη Συρία που παρακολουθούν μαθήματα σε σχολικές τάξεις. «Η Τουρκία είναι άξια συγχαρητηρίων για αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα», διευκρίνισε ο Φόρσαϊθ, έπειτα από μία επίσκεψη στη νότια Τουρκία όπου ζουν πολλοί Σύριοι.
Υπενθυμίζεται πως από το Μάρτιο του 2011 - οπότε και ξεκίνησε η σύγκρουση με την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων - περισσότεροι από 310.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.