- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέρα «εθνικού πένθους» κήρυξε ο πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλάντιμιρ Πούτιν τη Δευτέρα, 26η Δεκεμβρίου, στη μνήμη των 92 θυμάτων της συντριβής του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου στη Μαύρη Θάλασσα.
Λεπτομερέστερα, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα πριν λίγο σήμερα, Κυριακή μεσημέρι, ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι τα αίτια της συντριβής θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και οι οικογένειες των θυμάτων θα πάρουν την αναγκαία υποστήριξη. Νωρίτερα, ο κ. Πούτιν είχε διατάξει τη συγκρότηση επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η οποία θα διερευνήσει τα αίτια του γεγονότος. Ο τελευταίος επιφόρτισε σχετικά υπουργό Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ, που έφτασε κιόλας στην περιοχή του δυστυχήματος.
Τα τελευταία νέα (ώρα Ελλάδας 3.10 μ.μ.):
- Τα πτώματα που έχουν ανασυρθεί έχουν φτάσει τα 12
- Ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροπλάνα, βαθυσκάφη και 63 δύτες συνεχίζουν το ψάξιμο
- Η πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας φαίνεται να μειώνεται. Μάλιστα ο αξιωματούχος κ. Βίκτορ Όζεροφ την απέκλεισε: «Το αεροσκάφος ήταν του υπουργείου Άμυνας, ο εναέριος χώρος ρωσικός, εδώ δεν υπάρχει καμιά περίπτωση για τρομοκρατική επίθεση. Μετά την απογείωση έπρεπε να εκτελέσει αναστροφή στον αέρα, πάνω από τη θάλασσα. Ίσως να μην κατάφερε να μπει στην τροχιά που έπρεπε»
- Επιβεβαιώθηκε ότι δεν εκπέμφτηκε σήμα κινδύνου
- Ο πιλότος ήταν «ήταν πολύ έμπειρος», με πάνω από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του
- Το σκάφος ήταν του 1983 και είχε συντηρηθεί τελευταία φορά το Σεπτέμβρη του 2016.
Υπενθυμίζεται ότι το μεταγωγικό Τουπόλεφ (Tu-154) της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 5.27 σήμερα Κυριακή, δύο λεπτά μετά την απογείωσή του με προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας, αφού προηγουμένως είχε ανεφοδιαστεί σ΄ ένα αεροδρόμιο της πόλης Άντλερ, κοντά στο Σότσι. Τα συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια του Σότσι. 64 από τους 92 συνολικά επιβαίνοντες ήταν μέλη του διάσημου στρατιωτικού μουσικοχορευτικού συνόλου «Ensemble Alexandrov», που πήγαιναν στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας, για να ψυχαγωγήσουνε τις δυνάμεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία.τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Οι εκεί Ρώσοι επιχειρούν από πέρυσι υπέρ του καθεστώτος Άσαντ και εναντίον των τζιχαντιστών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις δηλώσεις του περί γενοκτονίας στη Γάζα
Όσα είπε η 40χρονη στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή της
10 μέρες μετά τις πλημμύρες
Πρόταση της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς
Διπλωματικός μαραθώνιος των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου εν μέσω νέων επιθέσεων
Ο Τζιμ Θόρντον τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελία επιβάτιδας για συνομιλία σε διαδικτυακό chatroom
Η 5η Σεπτεμβρίου επελέγη επειδή είναι η επέτειος θανάτου της Μητέρας Τερέζας (το 1997), η οποία τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1979 για το ανθρωπιστικό της έργο
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
45χρονη φέρεται να απήχθη από τον πρώην σύντροφό της και να πετάχτηκε από γέφυρα κοντά στη Φλωρεντία
Τι τους προειδοποίησε ο κυβερνήτης
Ο Μιλέι κλιμακώνει τις διεκδικήσεις
Η συγγραφέας δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πάνω στο σκάφος
Θα ενταχθούν στη γερμανική έκθεση «Η γέννηση των θεών»,
Η υπόθεση που εξετάζει βρετανικό δικαστήριο
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.