- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο Άσαντ σταμάτησε την επιχείρηση εκκένωσης αμάχων στο Χαλέπι (εικόνες)
Κατηγορεί τους αντάρτες για αθέτηση των όρων της συμφωνίας
Η κυβέρνηση της Συρίας ανέστειλε προσωρινά την επιχείρηση εκκένωσης αμάχων και ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι κατηγορώντας τη συριακή αντιπολίτευση για αθέτηση των όρων της συμφωνίας εκεχειρίας.
Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές ισχυρίζονται ότι ένοπλες δυνάμεις ανταρτών έχουν μπλοκάρει την επιχείρηση εκκένωσης σε δύο φιλοκυβερνητικές πόλεις της Συρίας, οι οποίες συμπεριλαμβάνονταν στη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.
Στο μεταξύ πυρά φέρονται να δέχθηκαν κάποια από τα πούλμαν που μεταφέρουν αμάχους και αντάρτες μακριά από το ανατολικό Χαλέπι. Από την Τρίτη έχουν εγκαταλείψει την πόλη τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι, αλλά τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 50.000 άμαχοι εγκλωβισμένοι στις περιοχές που ελέγχονταν από τις δυνάμεις των ανταρτών.

Ο συριακός στρατός, με τη στήριξη της Ρωσίας, έχει ανακαταλάβει σχεδόν το σύνολο του Χαλεπίου.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μεταδίδει ότι οι αντάρτες προσπαθούν να πάρουν μαζί τους ορισμένους αμάχους ως ομήρους. Πρακτορείο το οποίο συνδέεται με τη λιβανική, σιιτική μουσουλμανική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία στηρίζεται από το Ιράν και πολεμά δίπλα στο καθεστώς Άσαντ κατά των κυρίως σουνιτών μουσουλμάνων Σύρων ανταρτών ανέφερε ως βασικό λόγο για την προσωρινή κατάρρευση του μηχανισμού εκκένωσης το ζήτημα των δύο σιιτικών χωριών στο Ιντλίμπ, Φούα και Κεφράγια.

Η αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ελίζαμπεθ Χοφ, μιλώντας από τηλεφώνου σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, τόνισε ότι η εντολή να σταματήσει η εκκένωση δόθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένος λόγος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.