- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Ο Aντιπρόεδρος της Τουρκίας Νουμάν Κουρτουλμούς και οι «γκιαούριδες»
Συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις από την Τουρκία
Ο Νουμάν Κουρτουλμούς, ο Τούρκος αντιπρόεδρος έκανε προκλητικές δηλώσεις για τη λέξη «γκιαούρη» και τα «συνόρα της καρδιάς».
Προκλητικές δηλώσεις σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΑΚP στην Καστάμονου, από τον Τούρκο αντιπρόεδρο, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος επανέλαβε τα λόγια του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί των «συνόρων της καρδιάς» του.
«Δεν έχουμε βλέψεις για τα εδάφη των άλλων, αλλά ο ορίζοντας της νέας Τουρκίας δεν αποτελείται μόνο από τα εδάφη της, αλλά είναι όλος ο κόσμος που βρίσκεται στην καρδιά μας», είπε ο Νουμάν Κουρτουλμούς.
Σημείωσε ότι ο πιο σημαντικός πυλώνας για την Τουρκία είναι εκείνος του πολιτισμού, ενώ υποστήριξε ότι «για εμάς ανεξαρτησία σημαίνει να μπορείς να λες τον γκιαούρη, γκιαούρη».
Διευκρίνισε ότι για τους Τούρκους, λέγοντας «γκιαούρης», δεν σημαίνει τους μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς, επειδή πρόκειται για ένα όνομα που αποδίδεται στους δυνάστες, τους τυράννους, τους ιμπεριαλιστές. «Το λέω αυτό για την οικονομική και πολιτική μας ανεξαρτησία», διευκρίνησε.
Τέλος, έθεσε μια ρητορική ερώτηση για το πως βλέπει την Τουρκία αφού συμφιλιωθούν με την ιστορία και τον πολιτισμό της. «Εκεί δεν υπάρχει ιμπεριαλισμός ούτε εκμετάλλευση. Αφού συμφιλιωθεί κανείς με την ιστορία και τον πολιτισμό του, δεν μπαίνει στον ζυγό μιας χώρας ιμπεριαλιστικής. Δεν μπαίνεις υπό την σκιά τους. Για αυτό αντισταθήκαμε στο Τσανάκαλε (Δαρδανέλλια). Γι' αυτό στον απελευθερωτικό πόλεμο δεν πιαστήκαμε αιχμάλωτοι. Δεν γονατίζουμε μπροστά σε κανέναν άλλον, πέραν του Αλλάχ», είπε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.