- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ισόβια στον «τρομοκράτη» δολοφόνο της Τζο Κοξ (video, εικόνες)
Ο άνεργος κηπουρός Τόμας Μέιρ με την εμμονή στη ναζιστική Γερμανία δεν θα βγει ποτέ από τη φυλακή
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο ακροδεξιός τρομοκράτης, Τόμας Μέιρ, για τη δολοφονία της βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Τζο Κοξ, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ακροαματική διαδικασία στο Ποινικό Δικαστήριο του Ολντ Μπέιλι διήρκησε επτά ημέρες και η βρετανική δικαιοσύνη αρνήθηκε στον κατηγορούμενο κάθε δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ο 53χρονος άνεργος κηπουρός με την εμμονή στη ναζιστική Γερμανία, Τόμας Μπέιρ, πυροβόλησε τρεις φορές και μαχαίρωσε την Κοξ όταν εκείνη έφθανε σε μια βιβλιοθήκη για μια συνάντηση με κατοίκους του Μπίρστολ, πόλη της εκλογικής της περιφέρειας στη βόρεια Αγγλία. Οι ένορκοι στο Ολντ Μπέιλι άκουσαν ότι στη διάρκεια της επίθεσης είχε φωνάξει κάτι σαν «Κρατήστε τη Βρετανία ανεξάρτητη» και «πρώτα η Βρετανία».
Χρειάστηκαν μόλις 90 λεπτά για να καταδικάσουν τον Βρετανό ακροδεξιό, στον οποίο είχαν απαγγελθεί κατηγορίες βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Ο δικαστής Άλαν Ουίλκι δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος θα εκτίσει την ποινή του στο σύνολό της εξαιτίας της «ιδιαίτερης σοβαρότητας» του αδικήματος. Επίσης απέρριψε το αίτημα του κατηγορούμενου να μιλήσει μετά την αναγγελία της ετυμηγορίας λέγοντας: «Δεν είστε καθόλου πατριώτης. Με τις ενέργειές σας έχετε προδώσει την πεμπτουσία της χώρας μας: την προσήλωσή της στην κοινοβουλευτική δημοκρατία».

«Η Τζο Κοξ», είπε ο δικαστής Ουίλκι απευθυνόμενος στον Μέιρ, «δεν ήταν απλά ένας παθιασμένος, εγκάρδιος, γενναιόδωρος και ανοιχτός άνθρωπος. Ήταν μια αληθινή πατριώτισσα. Εν αντιθέσει εσείς θαυμάζεται τους Ναζί». Η 41 ετών Κοξ, μητέρα δύο μικρών παιδιών, δολοφονήθηκε στις 16 Ιουνίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.