Κοσμος

Γαλλία: Προηγείται ο Φιγιόν στις εκλογές των Ρεπουμπλικάνων

Παραδέχτηκε την ήττα του ο Νικολά Σαρκοζί και αποκάλυψε τη στάση του στο δεύτερο γύρο 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331241-686010.jpg
EPA/JEREMY LEMPIN

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν εμφανίζει σαφές προβάδισμα, της τάξης του 44,1%,  για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2017, με καταμετρημένες τις ψήφους στο 75% των εκλογικών κέντρων.

Ακολουθούν ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ με 28,2% και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί με 21%, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι καταλαμβάνουν ποσοστά μικρότερα του 3% έκαστος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στις κάλπες της γαλλικής κεντροδεξιάς για την ανάδειξη του υποψηφίου που θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας το 2017, προσήλθαν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια πολίτες.

Τον Φρανσουά Φιγιόν θα στηρίξει ο Νικολά Σαρκοζί στο δεύτερο γύρο

Ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν στον δεύτερο γύρο

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί προέβη σε δημόσια παραδοχή της ήττας του και ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν στον δεύτερο γύρο.  Ο Όπως τόνισε, αισθάνεται πιο κοντά στον Φρανσουά Φιγιόν από ότι στον Αλέν Ζιπέ, που θα είναι ο ανθυποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα.

Ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε συναισθηματικά φορτισμένος πως απομακρύνεται από το πάθος της πολιτικής για να αφιερώσει το χρόνο του στο πάθος της ιδιωτικής ζωής και ευχήθηκε «καλή τύχη στη Γαλλία». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.