- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Νέα ιστορικό χαμηλό για το κόμμα της Μέρκελ - τι δείχνει νέα δημοσκόπηση
Άνοδος για το SPD αλλά και το αριστερό Die Linke
Nέα ιστορικά χαμηλά στην πρόθεση ψήφου καταγράφουν oι Χριστιανοδημοκράτες αλλά και το βαυαρικό κόμμα των Χριστανοκοινωνιστών (CDU/CSU), σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στη Bild.
Αν την επόμενη Κυριακή είχαν εθνικές εκλογές στη Γερμανία το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ θα λάμβανε μόλις 29,5% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa, η οποία έγινε για λoγαριασμό της γερμανικής εφημερίδας και δημοσιεύεται την Τρίτη.
Άνοδο παρουσιάζουν αντίθετα, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) και το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke). Το μεν πρώτο θα λάμβανε 22% (+1%), ενώ το δεύτερο 12% (+0,5%).
Το Κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένει στάσιμο, αλλά συγκεντρώνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο 15%. Οι Πράσινοι με ποσοστό 11%, παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 0,5%, όπως και το Γερμανικό Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) με το ποσοστό του να ανέρχεται στο 6,5% σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη δημοσκόπηση.
Με τα ποσοστά αυτά «θα μπορούσαν να γίνουν διάφοροι κυβερνητικοί συνασπισμοί μετά τις εθνικές εκλογές» σχολίασε ο Χέρμαν Μπίνκερτ, διευθυντής του Ινστιτούτου Insa, στη γερμανική εφημερίδα. Η Γερμανία βρίσκεται μπροστά από τις πιο συναρπαστικές εκλογές της ιστορίας της. «Η απόσταση μεταξύ CDU/CSU και SPD φθίνει» επισήμανε, διότι ο νυν συνασπισμός μεταξύ τους θα είχε αθροιστικά μόλις 51,1%, αλλά και για ένα κοκκινο-κοκκινο-πράσινο συνασπισμό δεν θα υπήρχε πλειοψηφία, αφού αθροιστικά τα τρία κόμματα (SPD-Die Linke-Die Gruenen) θα έφταναν σε ποσοστό μόνο 45%.
Άγνωστο πάντως παραμένει εάν οι τελικά οι Φιλελεύθεροι (FDP) θα καταφέρουν να εισέλθουν αυτή τη φορά στη Βουλή (το όριο είναι 5%), ώστε να μπορούν να συμπεριληφθούν στα πιθανά μετεκλογικά σενάρια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.