Κοσμος

Στη δημοσιότητα δύο βίντεο από τη δολοφονία του Κιθ Σκοτ

Σκληρές εικόνες από την αιματηρή επέμβαση της αστυνομίας 

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325549-671682.jpg

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία του Σάρλοτ στις ΗΠΑ δύο βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του Αφροαμερικανού Κιθ Λαμόντ Σκοτ.

Εντούτοις, σε κανένα από τα δύο δεν επιβεβαιώνεται πως ο άνδρας οπλοφορούσε και αρνήθηκε να πετάξει το όπλο του.

Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν και τις διαδηλώσεις στο Σάρλοτ, η αστυνομία δημοσίευσε βίντεο-ένα από κάμερα σε περιπολικό και ένα από ενσωματωμένη κάμερα σε στολή αστυνομικού-με το περιστατικό.

Παρά το γεγονός πως οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν πως ο Κιθ Λαμόντ Σκοτ οπλοφορούσε και αρνήθηκε να πετάξει το όπλο, τα βίντεο δεν επιβεβαιώνουν τίποτα από αυτά.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αστυνομικών αρχών σε ανακοίνωση που συνοδεύει τα δύο βίντεο, δύο άνδρες της αστυνομίας με πολιτικά που βρίσκονταν χωρίς διακριτικά σε αυτοκίνητο, ετοιμαζόμενοι να εκτελέσουν ένταλμα σύλληψης για άλλη υπόθεση, είδαν το αυτοκίνητο τύπου SUV του Κιθ Λαμόντ Σκοτ να παρκάρει δίπλα τους.

Όπως υποστηρίζουν, ο αφρομερικάνος έστριβε ένα τσιγάρο με μαριχουάνα, όμως όπως εκτίμησαν δεν εξέλαβαν την πράξη του ως άμεση προτεραιότητά τους, ενώ ένας από τους αστυνομικούς παρατήρησε πως ο Κιθ Λαμόντ Σκοτ κρατούσε όπλο.

«Λόγω του συνδυασμού των ναρκωτικών και του όπλου που είχε στην κατοχή του, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να επέμβουν για την προστασία του κοινού» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Δείτε τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ