- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μ. Βρετανία: Εκστρατεία των Εργατικών υπέρ της παραμονής στην Ε.E.
Το Εργατικό Κόμμα, αξιωματική αντιπολίτευση στη Μεγάλη Βρετανία, θα κάνει εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει του επικείμενου δημοψηφίσματος, όπως διεμήνυσε το Σάββατο ο ηγέτης του, Τζέρεμι Κόρμπιν.
Η τοποθέτηση του επικεφαλής των Εργατικών ήρθε μερικές ημέρες μετά την εκτίμηση διαφωνούντα βουλευτή του κόμματος, που είχε εκφράσει την άποψη πως η παράταξή του θα μπορούσε να ταχθεί υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ευρωσκεπτικιστής και μέλος της αριστερής πτέρυγας των Εργατικών, ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχε ψηφίσει «όχι» στην Ευρώπη στο δημοψήφισμα του 1975. Μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του κόμματος, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει του δημοψηφίσματος για το ζήτημα. Αργότερα ανακοίνωσε πως το Εργατικό Κόμμα είναι υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Το κόμμα μας έχει δεσμευθεί στην παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο πλαίσιο για το εμπόριο και τη συνεργασία με την Ευρώπη και είναι προς το συμφέρον το βρετανικού λαού», ανέφερε Τζέρεμι Κόρμπιν, μιλώντας σε δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.
«Αλλά θέλουμε επίσης να δούμε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη- εκδημοκρατισμό, ισχυρότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας να τίθενται στο επίκεντρο της οικονομικής πολιτικής, τον τερματισμό των πιέσεων για αποκρατικοποιήσεις και απορρύθμιση δημόσιων υπηρεσιών», τόνισε.
«Και θα υποστηρίξουμε ότι χρειάζεται μια αληθινή κοινωνική Ευρώπη κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το επικείμενο δημοψήφισμα», ξεκαθάρισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.