- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Μ. Βρετανία: Εκστρατεία των Εργατικών υπέρ της παραμονής στην Ε.E.
Το Εργατικό Κόμμα, αξιωματική αντιπολίτευση στη Μεγάλη Βρετανία, θα κάνει εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει του επικείμενου δημοψηφίσματος, όπως διεμήνυσε το Σάββατο ο ηγέτης του, Τζέρεμι Κόρμπιν.
Η τοποθέτηση του επικεφαλής των Εργατικών ήρθε μερικές ημέρες μετά την εκτίμηση διαφωνούντα βουλευτή του κόμματος, που είχε εκφράσει την άποψη πως η παράταξή του θα μπορούσε να ταχθεί υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ευρωσκεπτικιστής και μέλος της αριστερής πτέρυγας των Εργατικών, ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχε ψηφίσει «όχι» στην Ευρώπη στο δημοψήφισμα του 1975. Μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του κόμματος, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει του δημοψηφίσματος για το ζήτημα. Αργότερα ανακοίνωσε πως το Εργατικό Κόμμα είναι υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Το κόμμα μας έχει δεσμευθεί στην παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο πλαίσιο για το εμπόριο και τη συνεργασία με την Ευρώπη και είναι προς το συμφέρον το βρετανικού λαού», ανέφερε Τζέρεμι Κόρμπιν, μιλώντας σε δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.
«Αλλά θέλουμε επίσης να δούμε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη- εκδημοκρατισμό, ισχυρότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας να τίθενται στο επίκεντρο της οικονομικής πολιτικής, τον τερματισμό των πιέσεων για αποκρατικοποιήσεις και απορρύθμιση δημόσιων υπηρεσιών», τόνισε.
«Και θα υποστηρίξουμε ότι χρειάζεται μια αληθινή κοινωνική Ευρώπη κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το επικείμενο δημοψήφισμα», ξεκαθάρισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.