- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δανός συγγραφέας στέλνει επιστολή και τη βέρα της Ρωσίδας προγιαγιάς του στην υπουργό Μετανάστευσης (εικόνα)
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νόμο που βάζει «χέρι» στα τιμαλφή των προσφύγων
Διχασμένη στα δύο είναι η κοινωνία της Δανίας μετά την έγκριση του νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να κατάσχει χρήματα και τιμαλφή χωρίς συναισθηματική αξία προσφύγων σε αντάλλαγμα για τη φιλοξενία τους στη χώρα. Μία από τις αντιδράσεις που συζητήθηκε ήταν αυτή του Δανού συγγραφέα Christian Mørk, ο οποίος αποφάσισε να στείλει μια επιστολή και τη βέρα της προγιαγιάς του στην υπουργό Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης Inger Støjberg. Ο Δανός συγγραφέας εξηγεί γιατί ο φάκελος περιείχε το δαχτυλίδι της προγιαγιάς του: “Ο προπάππους μου ήρθε από τη Ρωσία στη Δανία τη δεκαετία του 1860. Από όσο γνωρίζω, οι Δανοί τότε δεν ζήτησαν από τη προγιαγιά μου να τους παραδώσει την περιουσία της, όταν πέρασε τα σύνορα. Με τη σκέψη σε όλους αυτούς που θα υποστούν αυτή την ταπεινωτική εμπειρία όμως σας στέλνω τη βέρα της», ανέφερε στην επιστολή.

Ο κ. Mørk ανέβασε στο Facebook φωτογραφία με την επιστολή και τη βέρα συγκέντρωσε 5.000 likes μέσα σε δύο ώρες. Ωστόσο, ο συγγραφέας αναγκάστηκε να κατεβάσει την ανάρτησή του από το Facebook καθώς δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του και μηνύματα μίσους.
Η υπουργός Ενσωμάτωσης απάντησε στο Facebook: «Γνωρίζω ότι ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης διαμαρτύρονται διότι η Δανία στο μέλλον θα κατάσχει τιμαλφή από τους πρόσφυγες προκειμένου να πληρώσουν για την διαμονή τους στα κέντρα ασύλου. Η κριτική είναι αδικαιολόγητη αφού ο νόμος ήδη προβλέπει οι Δανοί πολίτες να πουλάνε περιουσιακά τους στοιχεία πάνω από 1.340 ευρώ πριν τους εγκριθεί η χορήγηση επιδομάτων. Είναι αρχή στην Δανία αυτοί που μπορούν να ζήσουν με δικά τους μέσα, να το κάνουν. Αυτό ισχύει για όσους ήδη μένουν εδώ και αυτό θα ισχύσει για όσους μόλις έφθασαν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Εντοπίστηκε παιδικό εσώρουχο με DNA τόσο του κοριτσιού όσο και του 47χρονου υπόπτου
Ο νικητής του φετινού βραβείου θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου
Νέο μήνυμα από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν
Οι αρχές εκτιμούν ότι η συνολική αξία των χελωνών που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε περίπου 9.000 δολάρια
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν το έργο είναι δικό του
Η σύγκρουση με το Ιράν εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου και απειλεί τη διεθνή οικονομία
Οι ΗΠΑ μειώνουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.