- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Φρίκη: Πρόσφυγας πούλησε στους διακινητές τη σύζυγό του και την βίαζαν καθημερινά
Για να περάσει δωρεάν τα σύνορα
Τη φρίκη έζησε μια πρόσφυγας από τη Συρία κατά την προσπάθειά της να φτάσει στην Ευρώπη.
Ο σύζυγός της την επέτρεψε στους διακινητές τους να την βιάζουν σε καθημερινή βάση, ώστε να μην πληρώσει για αυτόν και την οικογένειά του «εισιτήριο» και σαν να μην έφτανε αυτό αργότερα, συμμετείχε και αυτός στην κακοποίησή της.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Daily Mail, το εν λόγω περιστατικό είναι μία από τις χιλιάδες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, που δεν καταγγέλλονται από τις μετανάστριες ή γυναίκες-πρόσφυγες.
Ο σύζυγος, ο οποίος ξέμεινε από χρήματα κάπου στη Βουλγαρία, προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι του, προσέφερε την 30χρονη σύζυγό του στους δουλεμπόρους. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη φρίκη είναι ότι σύντομα συμμετείχε στους βιασμούς της γυναίκας του, οι οποίοι γίνονταν σε καθημερινή βάση. Τη συμπεριφορά αυτή, οι ειδικοί την περιγράφουν ως «διεστραμμένη λογική» σύμφωνα με την οποία ο σύζυγος γίνεται «συνένοχος».
Όπως αναφέρουν οι New York Times, η 30χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Βερολίνο με τα παιδιά της, και παρά το γεγονός πως τώρα έχουν κινηθεί οι απαραίτητες εκεί διαδικασίες εναντίον του συζύγου της, τρέμει πως εκείνος θα τη βρει και θα τη σκοτώσει επειδή «ατίμασε» την οικογένειά της.
Η Σούζαν Χον, ψυχοθεραπεύτρια στο Βερολίνο, η οποία ασχολείται με γυναίκες-πρόσφυγες, δήλωσε στην εφημερίδα ότι η γυναίκα δείχνει συμπτώματα μετατραυματικού σοκ. Τη μια στιγμή δείχνει απόλυτα υγιής και την άλλη κάθεται στην καρέκλα της και νομίζει ή ότι βάλλεται από σφαίρες στη Δαμασκό ή ότι βιάζεται ξανά στη Βουλγαρία.
Ωστόσο, η 30χρονη Σύρια η οποία δεν κατονομάζεται για ευνόητους λόγους, δεν είναι η μόνη. Χιλιάδες μετανάστριες, συχνά ευάλωτες και απόλυτα εξαρτώμενες από τους συζύγους τους ή άλλων ανδρών της οικογένειας, όπως πατέρας ή αδελφός, κατά την πορεία τους προς την Ευρώπη βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις.
Τον περασμένο Αύγουστο, τέσσερις οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών συνυπέγραψαν επιστολή προς το αρμόδιο για τους μετανάστες υπουργείο στη Γερμανία, μέσα στην οποία περιγράφεται μια κουλτούρα «βιασμών και βίας» στα καταφύγια αιτούντων άσυλο.
Μεταξύ άλλων, στο κείμενο αναφερόταν: «Είναι γεγονός πως οι γυναίκες και τα παιδιά είναι απροστάτευτα. Αυτή η κατάσταση είναι “βούτυρο στο ψωμί” για αυτούς τους άνδρες που ήδη θεωρούν τις γυναίκες ως κατώτερές τους και συμπεριφέρονται στις ασυνόδευτες γυναίκες ως “εύκολος στόχος”. […] Κατά συνέπεια, υπάρχουν αναφορές για αμέτρητους βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις και αυξανόμενες περιπτώσεις εξαναγκαστικής πορνείας. Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά».
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Esraa al-Horani (φωτό άρθρου), μιας πρώην μακιγιέζ από τη Συρία, η οποία δήλωσε στους New York Times ότι έπαψε να πλένεται και να μακιγιάρεται, ενώ ξεκίνησε να ντύνεται με ανδρικά ρούχα, προκειμένου να αποφύγει την επίθεση. Η ίδια περνά της νύχτες σε καταφύγιο προσφύγων στο Βερολίνο με ένα ντουλαπάκι σφηνωμένο πίσω από την πόρτα της, ώστε να αποφύγει ανεπιθύμητους επισκέπτες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.