- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Έκαναν πάλι το θαύμα τους οι Γιαγιάδες της πλατείας Μαΐου στην Αργεντινή (εικόνες, video)
Μητέρα, πολιτική κρατούμενη, συναντά για πρώτη φορά το παιδί που γέννησε στα κολαστήρια της χούντας
Μητέρα, πρώην πολιτική κρατούμενη, συνάντησε για πρώτη φορά τον γιο της, τον οποίο της τον άρπαξαν μόλις εκείνη τον έφερε στη ζωή μέσα στα κολαστήρια της στρατιωτικής χούντας της Αργεντινής, το 1976. Ο Μάριο Μπράβο, σήμερα 39 ετών, είχε δοθεί για υιοθεσία σε μία «καθαρή» μη κομμουνιστική οικογένεια - πάγια τακτική στα σκοτεινά χρόνια της χούντας στην Αργεντινή.

Γνώρισε τη πραγματική του μητέρα, Σάρα, χάρη στις Γιαγιάδες της πλατείας Μαΐου, της μη κυβερνητικής οργάνωσης που γεννήθηκε το 1977. Με επικεφαλής την Εστέλα Καρλότο η ΜΚΟ χρόνια τώρα αναζητεί τους χιλιάδες «εξαφανισθέντες» του στρατιωτικού καθεστώτος και αναζητεί τα βρέφη που δόθηκαν τότε για υιοθεσία. Ο Μάριο Μπράβο είναι το 119 παιδί που ξαναβρήκε τη μητέρα του χάρη στις Γιαγιάδες της πλατείας Μαΐου. «Η μητέρα μου ζει και αυτό είναι ένα θαύμα», δήλωσε συγκινημένος ο Μάριο στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Μπουένος Άιρες.
«Η μητέρα μου μού αφηγήθηκε στο τηλέφωνο σπαρακτικά πράγματα», εξομολογήθηκε ο Μάριο Μπράβο σε ραδιοφωνικό δίκτυο της Αργεντινής, «μου είπε "ακούω τη φωνή σου σήμερα αλλά όταν είχες γεννηθεί δεν άκουγα παρά μόνο το κλάμα σου, δεν γνώριζα ούτε καν εάν ήσουν αγόρι ή κορίτσι"». «Μίλησα τις τελευταίες μέρες με τη μητέρα μου, θυμήθηκε πολύ δύσκολες στιγμές, μου αφηγήθηκε πώς ξαναβρήκε την ελευθερία της έπειτα από δύο χρόνια φυλάκισης, το πώς εξαναγκάστηκε να σιωπήσει», συνέχισε το 119ο «εγγόνι που πάρθηκε πίσω», κατά την έκφραση που χρησιμοποιούν οι Γιαγιάδες της Πλατείας Μαΐου και άλλοι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αργεντινή. Ο Μάριο Μπράβο αποφάσισε να κάνει τεστ DNA το 2007 όταν είχε αρχίσει να έχει πολλές αμφιβολίες για την πραγματική του ταυτότητα. Πήγε το δείγμα στις Γιαγιάδες της πλατείας Μαΐου και μέσα από τη δική τους τράπεζα γενετικού υλικού κατάφεραν να επανενώσουν τον Μάριο με τη Σάρα. Την εποχή της χούντας οι περισσότερες έγκυες κρατούμενοι εκτελούνταν μετά τη γέννα.

Αν και έχουν περάσει περίπου 33 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας εκατοντάδες μωρά που εκλάπησαν από το στρατιωτικό καθεστώς δεν έχουν ακόμα βρεθεί, ενώ εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.