Κοσμος

Δε στηρίζει Τραμπ ο Τεντ Κρουζ

Ήταν ο κύριος αντίπαλός του στις προκριματικές εκλογές  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
133998-305446.jpg

Την προεδρική υποψηφιότητα του κ. Ντόναλντ Τραμπ −στο κεντρικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που πραγματοποιείται στο Κλίβελαντ του Οχάιο− αρνήθηκε να υποστηρίξει ο γερουσιαστής του Τέξας κ. Τεντ Κρουζ, ο βασικός αντίπαλος του Τραμπ στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα του κόμματος (ήρθε δεύτερος σε αριθμό εκλεκτόρων). 

Λεπτομερέστερα ο κ. Κρουζ κατά την ομιλία του επέκρινε την πολιτική του προέδρου κ. Ομπάμα, αλλά αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Τραμπ μόνο μια φορά, αρνούμενος ρητά να πει ότι τον υποστηρίζει. Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο συνέδριο, αλλά και αντιδράσεις από τους οπαδούς του κ. Τραμπ.

«Ο Κρουζ δεν τήρησε την υπόσχεσή του να υποστηρίξει την επιλογή του κόμματος, για τη διεκδίκηση του Λευκού Οίκου», δήλωσε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικάνικου Κόμματος. Αλλά ο εκλέκτορας κ. Κεν Κουτσινέλι είπε ότι  ότι χρειάστηκε να συνοδέψει την κ. Χάιντι  Κρουζ (σύζυγο του γερουσιαστή) κατά την έξοδό της από το χώρο του συνεδρίου, ανησυχώντας για την προσωπική της ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο  κ. Τραμπ −που κατεβαίνει στις εκλογές του Νοέμβρη με υποψήφιο αντιπρόεδρο τον κυβερνήτη της Ιντιάνας κ. Μάικ Πενς− είναι ακροδεξιός, απρόβλεπτος, αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και σόουμαν. Το εκρηκτικό μίγμα προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και σε μετριοπαθείς ρεπουμπλικάνους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ