Κοσμος

Αυτό είναι το νέο υπουργικό συμβούλιο του Ερντογάν (εικόνα)

Τα «νέα πρόσωπα» μετά το κύμα εκκαθαρίσεων 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
133936-305281.jpg

Η Τουρκία είναι σε μεταβατικό στάδιο. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ο Ερντογάν γίνεται ακόμα πιο αυταρχικός και προωθεί τις σχετικές αλλαγές. 

Το κύμα εκκαθαρίσεων είναι τεράστιο. Το τουρκικό «Συμβούλιο Ανώτερης Εκπαίδευσης» ζήτησε την παραίτηση 1.577 πρυτάνεων και κοσμητόρων ενώ το τουρκικό υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι 15.200 εκπαιδευτικοί απομακρύνονται από τα καθήκοντά τους - σε δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια.  

Περίπου 55  Έλληνες καθηγητές ειδοποιήθηκαν με επιστολή να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους από τα τουρκικά πανεπιστήμια ενώ την ίδια επιστολή έλαβαν και καθηγητές από την Ισπανία και την Ιταλία.

Συνολικά από τις θέσεις τους έχουν απομακρυνθεί 36.200 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 28.321 υπάλληλοι από διάφορες υπηρεσίες, όπως το γραφείο του Πρωθυπουργού, το υπουργείο Εσωτερικών, η υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, το υπουργείο Οικονομικών κ.ά. 

Τώρα πλέον ο Τούρκος πρόεδρος πρέπει να στελεχώσει εξαρχής την κυβέρνηση και το PoliticalDoubts.com έχει την πρώτη φωτογραφία από το νέο υπουργικό συμβούλιο, γεμάτο νέα πρόσωπα...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.