- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Η απάντηση σε κάθε εκτροπή δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ο αυταρχισμός» τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τα δραματικά γεγονότα στην Τουρκία.
«Μια ουσιαστικά δημοκρατική και σταθερή Τουρκία με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και προοπτική είναι προς το συμφέρον του λαού της και της ειρήνης της ευρύτερης περιοχής μας. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή και ψυχραιμία τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.
«Τo ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της τήρησης της συνταγματικής τάξης και καταδικάζει κάθε πραξικοπηματική ενεργεία που αποσκοπεί στην ανατροπή των δημοκρατικών θεσμών και ελευθεριών. Πιστεύουμε ότι η τουρκική ηγεσία, μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα, οφείλει να δώσει χειροπιαστά δείγματα γραφής για την πίστη της στους δημοκρατικούς θεσμούς, τη ομαλότητα, τον πλουραλισμό και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και τις ελευθερίες των πολιτών της», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.
Την πρότασή του για τη σύσταση ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας «προκειμένου η χώρα να είναι σε θέση, με ομαδική εθνική προσέγγιση, να εξετάζει κάθε ενδεχόμενο που θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε συνέπεια στην ασφάλεια της χώρας αλλά και της περιοχής», επανέλαβε το Ποτάμι.
«Το προτεινόμενο Συμβούλιο», σημειώνει, «θα υπάγεται και θα συγκαλείται από τον πρωθυπουργό σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ενώ σε αυτό θα μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, ο διοικητής της ΕΥΠ και επιτελείς του ΥΠΕΞ, του ΓΕΕΘΑ και της ΕΥΠ. Είναι πρόταση εθνικής σημασίας που βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση με τα συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας και που πολλές δυτικές χώρες το έχουν υιοθετήσει προ πολλού».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, είπε ότι: «Η τρέχουσα σοβαρή εσωτερική κρίση στη γείτονα μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με σεβασμό στο κράτος δικαίου και στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανεξάρτητη απονομή δικαιοσύνης και την τήρηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και των εθνοτικών ομάδων. Καλούμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας (τον πρόεδρο Ερντογάν) να αδράξει τη στιγμή, μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία για προώθηση μεταρρυθμίσεων υπέρ της δημοκρατίας, της ευνομίας και της ελευθερίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.