Κοσμος

Σοβαρά επεισόδια στο Βερολίνο - τραυματίες 40 διαδηλωτές και 123 αστυνομικοί

Σε εκκένωση κτιρίων υπό κατάληψη 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
133149-302906.jpg

Σοβάρα επεισόδια στημειώθηκαν στο Βερολίνο με την αστυνομία να κάνει λόγο για «μία από τις πιο επιθετικές και βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων πέντε ετών». Η πορεία οργανώθηκε από ακροαριστερές οργανώσεις ως διαμαρτυρία για την επέμβαση της αστυνομίας σε σύμπλεγμα κτιρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη στην γερμανική πρωτεύουσα.

Στη διαδήλωση έλαβαν μέρος περίπου από 2.000 διαδηλωτές, ενώ η Αστυνομία ανέπτυξε 1.800 άνδρες. Πρόκειται για μία ζώνη εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην περιοχή Φριντριχσάιν, τα οποία τελούν υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς κατάληψης.

Πολλοί από τους διαδηλωτές πετούσαν μπουκάλια και φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς. Συνολικά 123 αστυνομικοί είναι τραυματίες μετά τις συγκρούσεις,  καθώς και 40 διαδηλωτές. 83 προσήχθησαν στα αστυνομικά τμήματα και τρεις εξ αυτών θα εμφανιστούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο αντιδήμαρχος Εσωτερικού της δημοτικής αρχής του Βερολίνου, Φραν Χένκελ, κατήγγειλε «ένα όργιο βίας της άκρας αριστεράς» και μια «κατάχρηση» του δικαιώματος της διαδήλωσης «από αναρχικούς και ταραχοποιά» στοιχεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ