Κοσμος

Telegraph: Η Ελλάδα υπονομεύει το ενιαίο μέτωπο του ΝΑΤΟ

Ανησυχία για τις αμυντικές συμφωνίες Αθήνας-Μόσχας και έλλειψη εμπιστοσύνης στον Π. Καμμένο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
133088-302818.jpg

Ανώτατοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ βλέπουν με δυσπιστία τις προσπάθειες της Ελλάδας να κλείσει αμυντικές συμφωνίες με την Μόσχα διότι εκτιμούν ότι υπονομεύουν τις προσπάθειες της βορειοατλαντικής συμμαχίας για ένα ενιαίο μέτωπο κατά της ρωσικής προκλητικότητας. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph με αφορμή τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία.

«Οι ανησυχίες του ΝΑΤΟ σχετίζονται με την ανακοίνωση που έκανε πριν από ένα μήνα ο Πάνος Καμμένος, υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, για την έναρξη νέας συνεργασίας με την Ρωσία για την κατασκευή καλάσνικοφ. Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι αυτή η συμφωνία είναι ζωτικής σημασίας για να αποτρέψει την κατάρρευση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Ωστόσο, η Μόσχα έχει θέσει ως όρο για να προχωρήσει η συμφωνία να πείσει η Ελλάδα τους ηγέτες του ΝΑΤΟ να άρουν τις σε βάρος της οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας το 2014», αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την Telegraph οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δεν εμπιστεύονται ιδιαίτερα τον Πάνο Καμμένο, εξαιτίας κάποιων παλιότερων δηλώσεων του. Όπως για παράδειγμα ότι «απείλησε ότι θα εξαπολύσει ''ένα κύμα εκατομμυρίων οικονομικών μεταναστών'' και τζιχαντιστών στην Ευρώπη, αν η ΕΕ δεν υποχωρήσει στις απαιτήσεις της για λιτότητα και προσέβαλε βαθύτατα τη Γερμανία ισχυριζόμενος ότι ''η Ευρώπη κυβερνάται από Γερμανούς νεο-Ναζί''».

Ακόμη, η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο κ. Καμμένος ήταν ο μοναδικός δυτικός πολιτικός που έδωσε το παρών στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Ασφάλειας της Μόσχας, τον περασμένο Απρίλιο, όπου ισχυρίστηκε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ «υπήρξαν μία καταστροφή τόσο για τη Ρωσία όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση».


Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΝΑΤΟ/STR 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.