Κοσμος

Ελεύθεροι σκοπευτές δολοφόνησαν 5 αστυνομικούς στο Ντάλας (εικόνες, video)

Συγκλονιστικές καταγραφές από το μακελειό στη διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132995-302439.jpg

Σοκαρισμένη η κοινωνία των ΗΠΑ παρακολουθεί άφωνη τις τελευταίες ώρες να χύνεται αίμα αθώων στους δρόμους των πόλεων. Μετά την οργή και τις αντιδράσεις από τη δολοφονία δύο αφροαμερικανών από αστυνομικούς, η τραγωδία μεταφέρθηκε στο Ντάλας. 

Πορεία κατά της αστυνομικής βίας μετατράπηκε σε μακελειό όταν ελεύθεροι σκοπευτές άρχισαν να πυροβολούν αστυνομικούς και σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης πέντε εξ αυτών έπεσαν νεκροί ενώ 7 είναι οι τραυματίες. 

Στο βίντεο που ακολουθεί, ένας εκ των ενόπλων σκοτώνει αστυνομικό σχεδόν εξ επαφής (σκληρές εικόνες). 

Ένας από τους υπόπτους που είναι εγκλωβισμένος σε γκαράζ, υποστηρίζει ότι έχουν τοποθετήσει βόμβες σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι αρχές ερευνούν τους ισχυρισμούς του με εκταταμένους ελέγχους στην πόλη.

Το Facebook ενεργοποίησε την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας "safety check", μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν οι 11 αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αεροπορικές αρχές στις ΗΠΑ έχουν περιορίσει τις πτήσεις πάνω από το Ντάλας.

image

image

Εν τω μεταξύ ελεύθερος αφέθηκε ο άντρας τη φωτογραφία του οποίου η αστυνομία του Ντάλας είχε νωρίτερα δώσει στη δημοσιότητα χαρακτηρίζοντάς τον ως ύποπτο. Στα κοινωνικά δίκτυα έχει προκληθεί σάλος με τους χρήστες να ζητούν από την αστυνομία να κάνει επίσημη δήλωση καθώς μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας, ο «φερόμενος ως ύποπτος» και ο αδερφός του άρχισαν να δέχονται απειλές. Γι' αυτό το λόγο ο Κόρεϊ Χιουζ ανέβασε ένα ολιγόλεπτο βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μέσα από το αστυνομικό τμήμα του Ντάλας, στο οποίο εξηγεί ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του αδερφού του

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ