Κοσμος

Larossi Abballa: Ο τζιχαντιστής της Γαλλίας δολοφόνησε live στα social media (εικόνα, video)

Πόσταρε όλες τις κινήσεις του όταν σκότωνε μπροστά στα μάτια του 3χρονου γιου τους δύο αστυνομικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130954-297006.jpg

Ο Larossi Abballa είναι ο 25χρονος τζιχαντιστής που στο όνομα του Αλλάχ δολοφόνησε στη Μανιαβίλ στην περιφέρεια Ιβλίν, 60 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού, έναν αστυνομικό και τη συνάδελφο σύντροφό του μπροστά στα μάτια του 3χρονου γιου τους.

Ο 25χρονος έπεσε νεκρός κατά την επέμβαση της αστυνομίας, καθώς μετά τη δολοφονία του αστυνομικού είχε πιάσει ομήρους τη γυναίκα και το παιδί. Μετά την επιχείρηση, οι δυνάμεις εντόπισαν την κοπέλα νεκρή και το παιδί σώο.

Όπως γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο Abballa ήταν σεσημασμένος και γνωστός στις αρχές για τρομοκρατική δράση. Είχε καταδικαστεί για πρώτη φορά το 2013 σε φυλάκιση τριών ετών εκ των οποίων οι έξι μήνες σε αναστολή για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που προετοιμάζει τρομοκρατικές πράξεις». Επρόκειτο για τη συμμετοχή του σε μια συνομωσιακή οργάνωση κατασκοπίας μεταξύ Γαλλίας και Πακιστάν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο γαλλικό RTL ότι επρόκειτο για γνωστό στις αρχές σεσημασμένο τρομοκράτη.

image

Les vidéos de Larossi Abballa, alias Dr Food από LePoint

Ο ίδιος ορκιζόταν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με βίντεο που ανέβαζε στο Ίντερνετ, ενώ λίγες μόλις ώρες μετά την αιματηρή ομηρία η ISIS ανέλαβε την ευθύνη του μακελειού.

Σύμφωνα δε με τον δημοσιογράφο του RFI Νταβίντ Τόμσον, ειδικό στα θέματα τρομοκρατίας στη Γαλλία, ο ίδιος μία ημέρα πριν από το αποτρόπαιο έγκλημά του είχε ποστάρει στη σελίδα του στο Facebook φωτογραφίες των θυμάτων του, προαναγγέλλοντας τη δολοφονία τους. Επίσης, ανέβασε μέσω της live δυνατότητας που παρέχει το δίκτυο κι ένα ηχητικό μήνυμα. Στο μήνυμα αυτό υπόσχεται ότι θα σκοτώσει αστυνομικούς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, δημοσιογράφους και ράπερ, αναφέροντας πολλά ονόματα.

Εν τω μεταξύ κι ενώ είχε δολοφονήσει τους γονείς του, ο Abballa φέρεται σύμφωνα με τον ίδιο δημοσιογράφο, να πόσταρε live βίντεο διάρκειας 13 λεπτών, στο οποίο διακρίνεται το παιδί πίσω του πάνω στον καναπέ και ο ίδιος να λέει: «Δεν ξέρω ακόμα τι να κάνω με αυτόν».

Επίσης, σημειώνεται ότι στο Facebook υπάγραφε ως Μοχάμεντ και είχε ανεβάσει κι ένα κείμενο στα αραβικά.

image

image

Επίσης, είχε ανεβάσει κι ενώ ήταν καθ’ οδόν στη Μανιαβίλ φωτογραφία στο snapchat στο οποίο είχε κάνει λογοπαίγνιο με την ταμπέλα που έδειχνε την κατεύθυνση για την «υπηρεσία κοινωνικής ασφάλισης», «Sécurité sociale», προσθέτοντας μπροστά από τη λέξη ασφάλεια (sécurité), το στερητικό «αν» (in- sécurité), δηλαδή «ανασφάλεια».

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ