Κοσμος

Η Ιταλία απαγορεύει τη «puppy yoga» μετά από αναφορές για κακοποίηση κουταβιών

Το υπουργείο ορίζει ότι μόνο ενήλικοι σκύλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
γυναικα, 2 κουταβια
Η «puppy yoga», γνωστή και ως «doga», γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο © Instagram / puppiesyogaamsterdam

Ομάδες υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων είχαν ζητήσει την απαγόρευση της «puppy yoga» μετά από αναφορές για κακοποίηση κουταβιών

Οι παθιασμένοι γιόγκι στην Ιταλία έχουν ανεβάσει τα σεμινάρια σε άλλο επίπεδο προσφέροντας μαθήματα «puppy yoga» με τη συμμετοχή κουταβιών.

Yoga with Puppies - Pets Yoga - London - Labrador Retrievers Puppies

Τα μαθήματα «puppy yoga» καταργούνται για το καλό των κουταβιών

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας της χώρας προσπαθεί να βάλει ένα τέλος σε αυτή την αυξανόμενη μόδα μετά από απαγόρευση της χρήσης κουταβιών στα μαθήματα με δικαιολογία την προστασία της υγείας και της ευημερίας των ζώων.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι μόνο ενήλικοι σκύλοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για δραστηριότητες ευεξίας «υποβοηθούμενης από ζώα», συμπεριλαμβανομένης της yoga. Το υπουργείο είπε ότι ενημερώθηκε για οργανώσεις που θα «επικοινωνήσουν απευθείας με εκτροφείς σκύλων» προκειμένου να χρησιμοποιήσουν προσωρινά κουτάβια για συνεδρίες yoga.

Ομάδες υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων είχαν ζητήσει την απαγόρευση μετά από αναφορές στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης που αποκάλυψαν φερόμενη κακοποίηση των κουταβιών.

Θύματα εκμετάλλευσης έπεσαν τα κουτάβια

Η Piera Rosati, πρόεδρος της LNDC Animal Protection, είπε ότι τα κουτάβια έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης για εμπορικούς σκοπούς.

«Η γιόγκα, τουλάχιστον θεωρητικά, δεν πρέπει να είναι απλώς μια πρακτική σωματικής άσκησης αλλά και πνευματικής, σε αναζήτηση αρμονίας με το σύμπαν», είπε. «Αλλά αυτή η αρμονία και η ευημερία δεν μεταφέρεται στα κουτάβια που χρησιμοποιούνται ως αντικείμενα για το κέρδος».

Ο Giusy D'Angelo, ειδικός στους σκύλους και μέλος του εθνικού συμβουλίου της Ιταλίας για την προστασία των ζώων, είπε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κυριευτούν τόσο πολύ από συναισθήματα όταν βρίσκονται τόσο κοντά σε κουτάβια που «υπάρχει ο κίνδυνος» να πάρουν την παρορμητική απόφαση να υιοθετήσουν ένα. «Μπορεί να τους οδηγήσει να πάρουν μια απόφαση χωρίς να λάβουν πραγματικά υπόψη τις επιπτώσεις», είπε.

Η «puppy yoga» είναι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο

Η «puppy yoga», γνωστή και ως «doga», έχει γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, με τους υποστηρικτές να λένε ότι η παρουσία των ζώων ενισχύει την αίσθηση ηρεμίας που έρχεται με την άσκηση. Τα κουτάβια περιφέρονται ελεύθερα στο στούντιο και είναι εκεί για αγκαλιές και χάδια και όχι να κάνουν ασκήσεις.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι κάνουν puppy yoga», δήλωσε ο Francesco Di Turi, διευθυντής στο Puppy Yoga Official, το οποίο διοργανώνει σεμινάρια με κουτάβια σε γυμναστήρια και στούντιο σε όλη την Ιταλία.

«Κάποιοι μπορεί απλώς να θέλουν να έρθουν σε επαφή με ένα ζώο επειδή δεν έχουν στο σπίτι, ενώ υπάρχουν άλλοι που υποφέρουν από ασθένειες και έχουν διαπιστώσει ότι μια ώρα εξάσκησης τους βοηθά πραγματικά να χαλαρώσουν».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, όλα τα μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν πριν από την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης στις 29 Απριλίου ήταν sold out.

«Αυτό το μέτρο δεν έχει νόημα», είπε ο Di Turi. «Κανείς δεν ήρθε ποτέ να ελέγξει τι πραγματικά συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος».

«Θα επηρεάσει πολλούς ανθρώπους. Έχουμε πάνω από 80 άτομα προσωπικό και από τις 29 Απριλίου δεν έχουμε εργαστεί. Η προσπάθεια να γίνει αυτό με ενήλικα σκυλιά είναι πολύ πιο περίπλοκη».

Αλλά δεν αρέσει σε όλους τους γιόγκι να δουλεύουν με σκύλους. Η Amity Neumeister, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του στούντιο Zem στη Ρώμη, φιλοξένησε κουτάβια σε μία μόνο συνεδρία. «Ήταν πολύ χαοτικό», είπε. «Περάσαμε πολύ χρόνο κυνηγώντας τα κουτάβια, καθαρίζοντας ακαθαρσίες».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.